RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:20:48    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 24 november 2011 14:57 uur, laatst gewijzigd op 25 november 2011 14:54 uur

Commissaris bezoekt Gestel

Commissaris van de Koningin Wim van de Donk omschrijft de leefbaarheid van kleine kernen als een belangrijk punt van zorg en aandacht voor de provincie Noord-Brabant. ,,Ik heb begrepen dat de inwoners van onder meer Gemonde op creatieve wijze zelf aan de slag zijn gegaan met de ideeën die leven rond het integraal dorpsontwikkelingsplan (IDOP). Een goede zaak.”

Van de Donk liet zich donderdag uit over de problematiek van de kleine Brabantse kernen tijdens een werkbezoek aan de gemeente Sint-Michielsgestel. ,,Namens de provincie houdt gedeputeerde Brigite van Haaften zich nadrukkelijk bezig met het leefbaarheidsvraagstuk in de kleine kernen. We hebben Gemonde niet bezocht tijdens het werkbezoek, maar ik ben wel geïnformeerd over de stand van zaken van het IDOP. De plannen klinken goed, nu is het belangrijk dat de gemeente en de Gemondenaren er samen werk van gaan maken.”

Van de Donk gaf daarmee aan dat de gemeente een ondersteunde functie heeft in het realiseren van de IDOP-plannen en dat de bevolking verantwoordelijk is voor de uitvoering. Eén van de meest besproken onderwerpen in Gemonde is al jarenlang de vestiging van een sociale supermarkt en het realiseren van een écht centrum. Ook de komst van een multifunctionele accommodatie is een belangrijk thema in het dorpsplan. De leefbaarheidsgroep Gemonde, die fungeert als intermediair tussen de inwoners en de gemeente, gaat de komende tijd aan de slag met de plannen uit het IDOP. Daarbij wordt vooral bekeken aan welke voorzieningen behoefte is in Gemonde.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Beleef Boxtel Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding