RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:06:10    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 22 juli 2011 10:01 uur, laatst gewijzigd op 27 juli 2011 22:37 uur

Columnist Huub van Dongen overleden

Columnist Huub van Dongen overleden

Op vakantie in Italië is donderdag 21 juli onverwacht Huub van Dongen overleden. Met zijn partner Pieternel Vervoort maakte hij een wandeling in de Dolomieten. Tijdens een korte rustpauze werd een hartstilstand hem fataal.

In zijn woonplaats Boxtel runde Van Dongen tekstbureau De Bent. Wekelijks leverde hij als columnist ook een creatieve en inspirerende bijdrage aan de totstandkoming van Brabants Centrum. Dat deed hij niet alleen in de vorm van de schaakrubriek op de sportpagina; ook verzorgde hij steevast – samen met illustrator Marc Schoenmakers – de cartoon.

Van Dongen was onlangs nog nauw betrokken bij de organisatie van Nederlands kampioenschap schaken dat in de Boxtelse mbo-school SintLucas werd georganiseerd. De Boxtelaar was een fervent schaker en prominent lid van de plaatselijke schaakclub Dubbelschaak ’97.

Vanaf het vakantieadres laat Pieternel Vervoort weten geschokt te zijn door het plotse overlijden van haar partner, die volgens haar geen gezondheidsklachten had. ,,Huub had wel wat overgewicht en sloeg adviezen om iets aan zijn conditie te gaan doen in de wind. Maar ja, hij was een echte Bourgondiër en hield van het leven…”

Toeristen in de buurt die ook aan het wandelen waren, alarmeerden de traumahelikopter. Drie kwartier is geprobeerd Van Dongen te reanimeren, maar zonder succes. De alarmcentrale van de verzekering is ingeschakeld om de voorbereidingen te treffen het stoffelijk overschot naar Nederland te transporteren. Dat zal naar verwachting nog wel enkele dagen duren, omdat er eerst een politieonderzoek moet worden opgestart. Familie en vrienden zijn naar Italië onderweg om Pieternel Vervoort terzijde te staan.

Huub van Dongen werd 55 jaar.

* * *

Het team van Brabants Centrum wenst Pieternel Vervoort en alle nabestaanden langs deze weg veel sterkte met dit onverwachte verlies.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Olieenzo Huidtherapie Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen