RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:03:01    zondag, 24 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 08 november 2012 14:51 uur

Collin van Dijk naar NK Judo

De getalenteerde Liempdse judoka Collin van Dijk (15) reisde zaterdag af naar Leusden om met zijn club uit Berlicum deel te nemen aan een teamtoernooi. De groep eindigde als derde en coach Jo Gevers maakte bekend dat Van Dijk naar het Nederlands kampioenschap tot 17 jaar mag. Bij de Open Bredase Kampioenschappen veroverde de Liempdenaar zondag nog een zilveren medaille.

De zeven judoka’s van de Judoclub Berlicum kwamen uit in verschillende klassen. Van Dijk kwam uit in de klasse tot 55 kilogram. In de strijd om het brons was de stand na zes wedstrijden 3-3. Jur Spijkers gaf zijn tegenstander geen kans, waardoor Berlicum brons behaalde. Na de wedstrijd maakte coach Gevers de selectie voor het Nederlands kampioenschap tot 17 jaar voor teams bekend. Ook Collin van Dijk maakt deel uit van dit gezelschap en mag 8 december naar Enschede.

De Liempdenaar kwam zondag uit in de klasse tot 55 kilogram voor judoka’s tot 17 jaar. Hij won de eerste twee wedstrijden op ippon. De snelle judoka Koen van Zeijl uit Den Haag was de opponent van Van Dijk in de finale. De eerste twee minuten kwamen beide judoka’s niet tot scoren, maar daarna draaide Van Zeijl een linkse schouderworp in, waardoor Van Dijk op zijn zij terechtkwam en genoegen moest nemen met zilver.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Huidtherapie Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair SNS Bank