RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:33:54    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 13 juni 2012 10:36 uur, laatst gewijzigd op 13 juni 2012 10:40 uur

Coalitie omarmt centrumplan

Coalitie omarmt centrumplan

Op de foto: Opname van de pastorie van de Sint-Petruskerk en de daarachter gelegen tuin, die in beeld is voor een parkeerterrein. (Foto: Steven van Groeningen).

Hoewel het plan om de pastorietuin aan de Mgr. Bekkersstraat in Boxtel deels om te vormen tot een parkeerplaats flink werd bekritiseerd door de fracties van SP en VVD, kan het voorstel rekenen op de steun van een meerderheid van de Boxtelse politiek.

De Boxtelse fracties bogen zich dinsdagavond tijdens de vergadering van de commissie Ruimtelijke Zaken over het plan van aanpak ’Op weg naar een leefbaar en bruisend centrum’. Wethouder Wim van der Zanden benadrukte dat het idee om een gedeelte van de pastorietuin te benutten als parkeerterrein een onderdeel is van het totale plan, waarin verschillende aspecten aan bod komen. Toch beperkte de discussie zich in de commissie, niet geheel onverwacht, vooral tot het parkeervraagstuk.

De coalitiepartijen lieten zich over het algemeen in positieve bewoordingen uit over het centrumplan voor een sterk en leefbaar centrumgebied. ,,Na tien jaar wordt het hoog tijd dat de centrumbewoners en –ondernemers de zoete vruchten van dit next best centrumplan kunnen gaan proeven”, liet commissielid Jan Vervoorn van Balans weten. ,,De gemeentevijver had helaas onvoldoende draagvlak, maar wij rekenen er nu op dat de pastorietuin brede steun krijgt en hopelijk ook het fiat van het bisdom Den Bosch. Daarmee zou Boxtel een grote dienst bewezen worden.”

Stefan de Nijs van Combinatie95 stelde dat het belangrijk is om snel van start te gaan met de uitvoering van het centrumplan. ,,De vraag is of we wel tachtig parkeerplaatsen moeten realiseren, vijftig is een betere optie omdat er ook nog mogelijkheden zijn bij de Fellenoord, het binnenterrein van het gemeentehuis en in de Mgr. Bekkersstraat”, zei De Nijs.  

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Doornmalen electro Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht