18:03:19    donderdag, 16 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 08 februari 2013 08:30 uur, laatst gewijzigd op 08 februari 2013 08:31 uur

Classic Park Boxtel stap dichterbij

Classic Park Boxtel stap dichterbij

Op de foto: Anton van Dijke hoopt in het voorjaar van 2014 in Boxtel zijn Classic Park te openen.

Als het aan ondernemer Anton van Dijke ligt, opent hij in het voorjaar van 2014 aan de Koppenhoefstraat in Boxtel zijn Classic Park. Het belooft niet alleen een echt automuseum te worden, maar ook een ontmoetingsplek voor liefhebbers van klassiekers, compleet met restaurant én een buitenterrein waar maximaal twintig evenementen per jaar gehouden mogen worden.

De welstandscommissie boog zich deze week over de ambitieuze plannen van Van Dijke, die het Classic Park wil onderbrengen in de vroegere eiersorteerderij van Roveco Lukken. Wy.architecten in Eindhoven heeft een ontwerp gemaakt dat de opzet van het industriële pand overeind houdt, maar de aanblik grondig wijzigt. Gevel en dak worden bekleed met goud- of champagnekleurige panelen, die volgens de bedenkers passen in het landschap.

Volgens ondernemer Van Dijke beoogt Classic Park naast een museum vooral een plek te zijn waar de liefhebber van klassieke auto’s in contact kan komen met andere hobbyisten. ,,In het museum is permanent een grote collectie klassiekers te zien. Omdat die auto’s ook te koop zijn, wisselt de verzameling regelmatig. Ook openen we een winkel waar allerlei autoattributen te koop zijn en willen we een conferentiezaal inrichten.”

Lees meer in Brabants Centrum van 7 februari.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Olieenzo TopSlank Café zaal Kloosterzicht Toverboom Geld en Makelaardij buisman optiek Alfa Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Remax-optimus Elan Bikes support Huidtherapie Geerts advies Meubelmakerijdenberg