01:05:22    vrijdag, 03 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 07 februari 2012 10:10 uur, laatst gewijzigd op 07 februari 2012 11:54 uur

Citotoets ook van start in Boxtel

Citotoets ook van start in Boxtel

Op de foto: Ook de leerlingen uit groep 8 van Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel begonnen dinsdagochtend aan de Citotoets. (Foto: Albert Stolwijk).

Ongeveer 162.000 leerlingen uit groep 8 startten dinsdagochtend met de Eindtoets Basisonderwijs, ook wel Citotoets genoemd. De resultaten van deze driedaagse toets helpen de leerling, de ouders en de leerkracht bij het kiezen van een geschikt type voortgezet onderwijs.

Ongeveer 85 procent van de basisscholen doet mee aan de test die uit meerkeuzevragen bestaat op het gebied van taal en rekenen. Het is waarschijnlijk voor het laatst dat de leerlingen in februari worden getoetst.

Als de Eerste en Tweede Kamer instemmen met een wetsvoorstel, wordt vanaf volgend jaar een nieuwe centrale eindtoets afgenomen die dezelfde opzet heeft als de huidige Citotoets. In het voorstel staat ook dat de centrale test een aantal maanden later in het schooljaar wordt afgenomen, namelijk in april.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Remax-optimus Filipe EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Podium Boxtel Geerts advies buisman optiek Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Olieenzo Café zaal Kloosterzicht TopSlank Toverboom