11:49:05    maandag, 30 maart 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 30 december 2011 10:54 uur, laatst gewijzigd op 30 december 2011 11:11 uur

Circusacts door Liempdse jeugd

Circusacts door Liempdse jeugd

Op de foto: Vijf clowns verzorgden tijdens het circusoptreden donderdag een speciale stoelenact. (Foto: Gerard Schalkx).

Meer dan honderd kinderen uit Liempde namen op woensdag en donderdagochtend deel aan een circusclinic tijdens het clowneske evenement 'Met een glimlach het jaar uit'. De opbrengst van alle activiteiten komt ten goede aan de CliniClowns. Tijdens deze clinic maakten de kinderen kennis met onderdelen van het circus, zoals acrobatiek en clownerie. Daarna werd het tijd voor een echte circusvoorstelling.

De circustent in het Liempdse Concordiapark is donderdagmiddag goed gevuld met vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden die naar het circusoptreden van de kinderen komen kijken. Zo’n honderd jongens en meisjes waren aanwezig om hun kunsten te vertonen op het gebied van clownerie, acrobatiek en jongleren. De Liempdse carnavalsprins Frankie d’n Urste (Antoine Franken) kondigde alle groepjes aan.

Na de pauze komen de vijf clowns Thijs (8), Niels (11), Stijn (10), Rens (9) en Dirk (9) het podium op met een speciale stoelenact. Vier van de clowns zitten op een stoel. Het vijfde clowntje wil ook graag zitten, maar er is geen stoel meer. Hij gebruikt hypnose om een stoel te pakken te krijgen. De andere clowns schuiven hun benen over elkaar heen en blijven boven de grond hangen, zelfs als alle stoelen onder het viertal vandaan worden getrokken. Het optreden kan rekenen op een groot applaus van het publiek.

,,Ik vond clownerie het leukst om te doen tijdens de clinic”, vertelt Niels na het optreden. Hij vertelt dat moeilijk was om te blijven hangen nadat de stoelen weg werden gehaald. ,,Maar het is gelukt!”, lacht hij. de circusvoorstelling is een van de onderdelen van ‘Met een glimlach het jaar uit’. Prinsenvereniging De Ploegers organiseert dit evenement voor alle Liempdenaren in samenwerking met carnavalsvereniging de Vivantjes en met ondersteuning van de buurtverenigingen. Vrijdagmiddag is er nog een buurtlunch en een quiz waaruit de slimste buurt van Liempde gekozen wordt. Vanaf 20.00 uur is er een feestavond om het evenement af te sluiten.
De opbrengst van alle activiteiten gaat naar het goede doel CliniClowns.

 

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Filipe Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel TopSlank Doornmalen electro Olieenzo buisman optiek