RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:21:49    zondag, 18 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 11 oktober 2012 23:37 uur, laatst gewijzigd op 11 oktober 2012 23:51 uur

Circo Circolo officieel geopend

Circo Circolo officieel geopend

Op de foto: Entertainer Sven Ratzke en de bekende Ellen ten Damme traden op tijdens de openingsshow van Circo Circolo. (Foto: Marcel Fisher).

,,Let the fun begin!” Met deze woorden van artieste Ellen ten Damme ging circustheaterfestival Circo Circolo op landgoed Velder donderdagavond officieel van start. Het publiek kon tijdens de opening in foyer Briantelli genieten van optredens van de circusschool uit Tilburg, entertainer Sven Ratzke en Ten Damme. Na het officiële moment, waarbij commissaris van de koningin Wim van de Donk op een rode knop drukte, ging de eerste voorstelling van start: Cirkopolis van het Canadese gezelschap Eloize.

Festivaldirecteur Wim Claessen stond tijdens de officiële opening kort stil bij de afgelopen weken, toen Circolo in eerste instantie te horen kreeg dat er geen subsidie meer kwam vanuit de provincie. Vrijdag werd in de provincie besloten het circustheaterfestival alsnog subsidie toe te kennen. ,,We hadden het de laatste weken even lastig, maar Circo Circolo 2014 ligt in het verschiet”, aldus Claessen. Ook commissaris van de koning Van de Donk stipte in zijn toespraak het belang van het festival aan: ,,We moeten Circo Circolo koesteren, omdat we hiermee kans maken op de titel Culturele Europese Hoofdstad van 2018. Dit mooie festival straalt kracht uit en hier beleef je cultuur.”

Na de officiële opening was de aftrap voor Eloize, het gezelschap uit Montreal dat in 2008 ook al eens op Circolo stond. Circustent Brabant was goed gevuld en het publiek keek vol bewondering naar de verschillende scènes. De bekende elementen van het circus, namelijk acrobatiek, jongleren en de diabolo, werden vermengd in een verhaal over een werkdag. Een dag op kantoor is nooit meer hetzelfde na het zien van deze show.

Op Circo Circolo treden tot en met 21 oktober circusgezelschappen uit het hele land op. Kijk op www.circocircolo.nl voor het volledige programma.

Klik hier voor een filmpje van de voorstelling Cirkopolis van Eloize.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Zwanenberg adviesgroep Rijschool Dolman Tiga Koppelmans TopSlank Kindertuin Geerts advies Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Natasja fashion Doornmalen electro Toverboom SNS Bank Gemeente Boxtel Olieenzo Huidtherapie