14:04:15    vrijdag, 07 augustus 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:40 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:40 uur

Christoffel krijgt geen boter bij de vis

Christoffel krijgt geen boter bij de vis

Op de foto: Deze week heeft aannemingsbedrijf Van Pinxteren een begin gemaakt met de sloop van de noodlokalen aan de Beukums. Ze maken plaats voor nieuwbouw van De Maremak; de afbraak markeert tevens de start van de tweede onderwijscarrousel. (Foto: Henk van Weert).

De Boxtelse gemeenteraad is niet bereid schoolbestuur Sint-Christoffel boter bij de vis te geven om de Molenwijkschool te verplaatsen naar de wijk Munsel/In Goede Aarde. Verhuizing is in principe akkoord, maar of het betaalbaar is, valt nog te bezien. Wel verhuist sbo-school De Maremak naar De Beemden; basisschool De Hobbendonken betrekt de leegkomende lokalen in De Wilgenbroek.

Pas in het najaar, als de raadsfracties zich buigen over de begroting voor 2012, start een zoektocht naar de benodigde 2,7 miljoen euro die nodig is om eventueel een nieuwe school te bouwen in de wijk Munsel/In Goede Aarde. Als die er komt, gaat het gebouw onderdak bieden aan de Molenwijkschool, nu nog gevestigd aan de Achterberghstraat.

Schoolbestuur Sint-Christoffel verklaarde zich vorige week akkoord met zo’n verhuizing, maar eiste wel dat de raad zich tegelijk sterk zou maken voor de financiering daarvan. Zover kwam het dinsdag niet tijdens de raadsvergadering.

Dat er nu eindelijk duidelijkheid is voor De Hobbendonken, die nabij de huidige locatie een nieuw onderkomen krijgt in brede school De Wilgenbroek, werd door veel raadsleden toegejuicht. De ouders en leerkrachten verkeerden al te lang in onzekerheid, omdat deze school ook nog altijd kandidaat leek voor verhuizing naar Munsel/In Goede Aarde.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 31 maart.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Filipe Geld en Makelaardij Doornmalen electro Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Toverboom EmielTechniek Olieenzo Elan Bikes support Huidtherapie Alfa Geerts advies