RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:42:10    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 16 april 2011 10:40 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:40 uur

Christoffel krijgt geen boter bij de vis

Christoffel krijgt geen boter bij de vis

Op de foto: Deze week heeft aannemingsbedrijf Van Pinxteren een begin gemaakt met de sloop van de noodlokalen aan de Beukums. Ze maken plaats voor nieuwbouw van De Maremak; de afbraak markeert tevens de start van de tweede onderwijscarrousel. (Foto: Henk van Weert).

De Boxtelse gemeenteraad is niet bereid schoolbestuur Sint-Christoffel boter bij de vis te geven om de Molenwijkschool te verplaatsen naar de wijk Munsel/In Goede Aarde. Verhuizing is in principe akkoord, maar of het betaalbaar is, valt nog te bezien. Wel verhuist sbo-school De Maremak naar De Beemden; basisschool De Hobbendonken betrekt de leegkomende lokalen in De Wilgenbroek.

Pas in het najaar, als de raadsfracties zich buigen over de begroting voor 2012, start een zoektocht naar de benodigde 2,7 miljoen euro die nodig is om eventueel een nieuwe school te bouwen in de wijk Munsel/In Goede Aarde. Als die er komt, gaat het gebouw onderdak bieden aan de Molenwijkschool, nu nog gevestigd aan de Achterberghstraat.

Schoolbestuur Sint-Christoffel verklaarde zich vorige week akkoord met zo’n verhuizing, maar eiste wel dat de raad zich tegelijk sterk zou maken voor de financiering daarvan. Zover kwam het dinsdag niet tijdens de raadsvergadering.

Dat er nu eindelijk duidelijkheid is voor De Hobbendonken, die nabij de huidige locatie een nieuw onderkomen krijgt in brede school De Wilgenbroek, werd door veel raadsleden toegejuicht. De ouders en leerkrachten verkeerden al te lang in onzekerheid, omdat deze school ook nog altijd kandidaat leek voor verhuizing naar Munsel/In Goede Aarde.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 31 maart.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Huidtherapie Proef Culinair Geerts advies Meubelmakerijdenberg SNS Bank Beleef Boxtel Olieenzo Geld en Makelaardij