RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:43:38    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 01 december 2014 10:45 uur, laatst gewijzigd op 01 december 2014 10:50 uur

Chipknip parkeerautomaten verdwijnt

Chipknip parkeerautomaten verdwijnt

Het aantal Chipkniptransacties neemt snel af. Landelijk is daarom besloten dat de Chipknip verdwijnt; vanaf 1 januari 2015 kan de Chipknip niet meer gebruikt worden. Voor het einde van 2014 moeten alle Chipknip betaalpunten alternatieve betaalmethoden aanbieden. Voor Boxtel betekent dit dat de huidige parkeerautomaten aangepast moeten worden. Deze aanpassingen worden uitgevoerd op woensdag 17 december.

De gemeente werkt, naar aanleiding van de notitie ‘Op weg naar een leefbaar en bruisend Centrum’ (2012) aan een uitvoeringsplan om parkeervergunningen in te gaan voeren in woonbuurten Centrum en Breukelen Zuid. De invoering van parkeervergunning heeft invloed op het parkeerregime in het centrum. Als de invoer parkeervergunningen doorgaat (besluitvorming naar verwachting begin 2015), dan zijn verschillende automaten buiten het kernwinkelgebied daarna niet meer nodig. Daarom hebben we besloten de parkeerautomaten verschillend aan te passen. Met een beperkte investering gaan we mee met de landelijke verandering, zonder onnodige desinvesteringen te doen.

De parkeerautomaten aan de Mgr. Bekkerstraat, Dr. Van Helvoortstraat, Markt, Rechterstraat en Prins Hendrikstraat worden zo aangepast dat het straks mogelijk is om met contant geld of een nieuw pinsysteem te betalen. Het nieuwe pinsysteem heet Dip & Go en hiermee kan betaald worden zonder de pincode in te voeren. Het pinsysteem is een volledig reguliere bankbetaling en maakt betaling betrouwbaarder, omdat het systeem beveiligd is tegen skimming. Skimming is betaalpasfraude, waarbij via onrechtmatige wijze betaalkaartgegevens worden bemachtigd en gekopieerd.

Bij de overige automaten (Kasteellaan, Molenstraat, Stationsstraat, Prins Bernhardstraat, Breukelstestraat, Fellenoord, Baroniestraat) voeren we geen Dip & Go systeem door. Hier kan na aanpassing straks uitsluitend met contant geld betaald worden. Als de invoer parkeervergunningen Centrum en Breukelen doorgaat, dan zijn deze automaten straks niet meer nodig.

Auteur: Gemeente Boxtel

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Huidtherapie Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel SNS Bank Doornmalen electro Olieenzo Gemeente Boxtel