18:24:58    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 25 oktober 2013 10:03 uur, laatst gewijzigd op 25 oktober 2013 10:04 uur

Centrum in 2014 op de schop

Centrum in 2014 op de schop

Op de foto: In 2011 presenteerde het gemeentebestuur een centrumplan waarin een autoluwe Markt centraal stond. Met deze impressie werd aangegeven hoe deze Markt er mogelijk uit zou kunnen zien.

In drie belangensessies heeft de gemeente Boxtel met ondernemers en bewoners van het centrum gesproken over de herontwikkeling van dit gebied. Wethouder Tossy de Man wil in 2014 écht de schop in de grond hebben en zal nog dit jaar een voorlopig ontwerp voorleggen aan de gemeenteraad.

De afgelopen maanden werden drie belangensessies gehouden waarin met betrokkenen werd gesproken over de mogelijkheden voor herontwikkeling van het centrum. De ondernemers en omwonenden bleken het over een aantal dingen eens te zijn. Zo zijn belanghebbenden voorstander van kunst in het centrum, omdat dit bijdraagt aan een sfeervol winkelhart. Tevens zou de cultuurhistorische as meer zichtbaar moeten worden. Ook het aanhouden van de laad- en lostijden alsmede het kiezen voor één type verlichting werden genoemd.

Het parkeren in het centrum blijft een lastig onderwerp. De gemeente Boxtel wil graag een parkeerlocatie realiseren in de pastorietuin van de Verrijzenisparochie. Verschillende politieke partijen zijn het hier niet mee eens en willen graag dat een alternatieve locatie wordt gezocht. Wethouder De Man verklaarde deze week dat er nog dit jaar duidelijkheid komt over de pastorietuin als mogelijke parkeerlocatie.

De komende tijd gaat de gemeente Boxtel aan de slag met het maken van een inrichtingsplan voor het centrum. Eind 2013 wordt dit voorlopig ontwerp gepresenteerd aan de gemeenteraad. Klik hier voor de plannen voor de herontwikkeling van het centrum.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Podium Boxtel Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Toverboom Olieenzo Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg buisman optiek Remax-optimus Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Filipe EmielTechniek Beleef Boxtel