12:25:44    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Zondag, 17 juni 2012 16:33 uur, laatst gewijzigd op 21 juni 2012 11:01 uur

Cavendish wint Ster ZLM Toer

Cavendish wint Ster ZLM Toer

Op de foto: Winnaar Mark Cavendish van de Ster ZLM Toer wordt tijdens de huldiging op de Boxtelse Markt geflankeerd door de nummer twee Lars Boom (rechts), de Oekraïense rondemiss Darya Nucci en de Belgische nummer drie Jürgen Roelandts. (Foto: Albert Stolwijk).

De Britse wereldkampioen Mark Cavendish van Team Sky is winnaar geworden van de Ster ZLM Toer. De Duitser Marcel Kittel van Team Argos-Shimano schreef de laatste etappe van Schijndel naar Boxtel op zijn naam door in de Stationsstraat glansrijk de massasprint te winnen.

Kittel had op de meet in het drukbevolkte en sfeervolle centrum van Boxtel meer dan een fietslengte voorsprong op de Australische Rabo-renner Mark Renshaw en de Belg Jürgen Roelandts. De rappe Duitser werd tot een paar honderd meter voor de meet op uitgekiende wijze uit de wind gehouden door het sprinttreintje van Team Argos-Shimano. 

De plaatselijke favoriet en ploeggenoot van Kittel Koen de Kort uit Liempde was dolblij met de zege. ,,Alles verliep helemaal volgens plan. Ik heb woensdag getraind op het aankomstparcours hier in Boxtel en met een klein cameraatje op het stuur beelden gemaakt. Die hebben we met het team bekeken, waarna we onze strategie hebben doorgesproken en bepaald. Ons treintje liep perfect en Kittel maakte het op schitterende wijze af. Dat belooft wat voor de Tour de France. Ik verwacht er wel bij te zijn in Frankrijk. Ik steek in een goede vorm."         

Cavendish, die zijn eerste meerdaagse koers won zonder zelf een etappe te winnen, hoefde in de laatste rit door Het Groene Woud geen gevaar meer te duchten van zijn naaste belager Lars Boom. De Rabo-renner uit Vlijmen werd tweede in het eindklassement. Roelandts legde ook beslag op de derde plaats in het algemeen klassement.            

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Proef Culinair Huidtherapie Beleef Boxtel Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen