12:19:05    maandag, 30 maart 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 25 april 2012 17:18 uur

Casablanca in Podium Boxtel

Na de vier filmvoorstellingen die in het teken stonden van kindervriendschap heeft het publiek van FilmPodiumScopia een handvol films voorgedragen om als keuzefilm te vertonen op Hemelvaartsdag, donderdag 17 mei. De keuze is gevallen op een klassieker uit 1942: Casablanca.

Once Upon A Time In The West, The Bridge Over The River Kwai, Blue Velvet en Brutti Sporchi E Cattivi eindigden hoog in de eindklassering. De meest verkozen film echter was de Hollywoordklassieker waarin Humphrey Bogart en Ingrid Bergman schitteren.

Casablanca is een Amerikaans romantisch oorlogsdrama waarmee FilmPodiumScopia een drukbezocht seizoen afsluit. Humphrey Bogart is de cynische eigenaar van Rick’s café. Zijn bitterheid smelt weg als hij zijn oude liefde Bergman ontmoet. Bogart won met deze rol een Oscar-nominatie voor beste acteur.

Casablanca is voor miljoenen liefhebbers een onvergetelijke film waarin Ingrid Bergman mooier en emotioneler is dan in welke film ook. Uiteindelijk werd de film in 1943 bekroond met drie Oscars: beste film, beste regisseur (Michael Curtiz) en beste scenario (gebroeders Epstein en Howard Koch).

Kaartjes voor Casablanca kosten acht euro en zijn verkrijgbaar bij boekhandel Elckerlijc en het UITpunt in de bibliotheek. Meer informatie bij Podium Boxtel.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Toverboom Doornmalen electro buisman optiek Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Huidtherapie Podium Boxtel Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Remax-optimus