RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:36:34    maandag, 21 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 25 april 2012 17:18 uur

Casablanca in Podium Boxtel

Na de vier filmvoorstellingen die in het teken stonden van kindervriendschap heeft het publiek van FilmPodiumScopia een handvol films voorgedragen om als keuzefilm te vertonen op Hemelvaartsdag, donderdag 17 mei. De keuze is gevallen op een klassieker uit 1942: Casablanca.

Once Upon A Time In The West, The Bridge Over The River Kwai, Blue Velvet en Brutti Sporchi E Cattivi eindigden hoog in de eindklassering. De meest verkozen film echter was de Hollywoordklassieker waarin Humphrey Bogart en Ingrid Bergman schitteren.

Casablanca is een Amerikaans romantisch oorlogsdrama waarmee FilmPodiumScopia een drukbezocht seizoen afsluit. Humphrey Bogart is de cynische eigenaar van Rick’s café. Zijn bitterheid smelt weg als hij zijn oude liefde Bergman ontmoet. Bogart won met deze rol een Oscar-nominatie voor beste acteur.

Casablanca is voor miljoenen liefhebbers een onvergetelijke film waarin Ingrid Bergman mooier en emotioneler is dan in welke film ook. Uiteindelijk werd de film in 1943 bekroond met drie Oscars: beste film, beste regisseur (Michael Curtiz) en beste scenario (gebroeders Epstein en Howard Koch).

Kaartjes voor Casablanca kosten acht euro en zijn verkrijgbaar bij boekhandel Elckerlijc en het UITpunt in de bibliotheek. Meer informatie bij Podium Boxtel.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Olieenzo Doornmalen electro Huidtherapie Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen