02:18:27    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 06 november 2013 12:24 uur, laatst gewijzigd op 06 november 2013 15:52 uur

Carnavalsclubs azen op Eendison

Carnavalsclubs azen op Eendison

Op de foto: Vorig jaar won carnavalsclub De Natneuzen het Eendengatse Kwekdeuntjesfist. (Foto: Peter de Koning).

De elf-elfviering krijgt in carnavalsrijk Eendengat steevast invulling met het Kwekdeuntjesfist. Dit jaar is dat niet anders. Het kolderconcours van Eendengat loopt zaterdagavond 9 november met zeven deelnemers van stapel in hofpaleis Denziz aan de Stationsstraat. Daar wordt om elf over elf ook de nieuwe carnavalsprins geïnstalleerd.

Het Kwekdeuntjesfist gaat om 20.11 uur van start met Matthieu Hagemans als presentator. Wie uiteindelijk met de Eendison, de grote muziekprijs van Eendengat aan de haal gaat, bepaalt een jury waarvoor elke deelnemer één vertegenwoordiger beschikbaar stelt. Nadat alle inzendingen voor de verkiezing van het carnavalslied 2014 zijn vertolkt, presenteert carnavalsvereniging Skon Boxtel in een sketch de nieuwe prins. Die ontvangt vervolgens uit handen van president Jan de Koning van de Stichting Openbaar Carnaval de kroonjuwelen van de Waggelaars.

Deelnemers Kwekdeuntjesfist: CV Geen Drank Geen Klank - ’We gaon vur goud’; The Ducktownband – ’Dè gevuul’; Indzingers - ’Vijf dagen carnavallen’; CV De Natneuzen – ’Verliefd’; INdeklocht – ’Aon de waggel’; CV De Agterblijvers – ’Crisis? Welke crisis?’; De Knokkers – ’Waggelen zonder gas’.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Olieenzo Beleef Boxtel Huidtherapie Proef Culinair