01:57:01    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 09 februari 2013 20:53 uur, laatst gewijzigd op 11 februari 2013 18:05 uur

Carnavalesk protest Lennisheuvel

Carnavalesk protest Lennisheuvel

Op de foto: De toekomst van Lennisheuvel, na de komst van een stroomstation. Politiek protest van het kerkdorp in de Kleine Eendentrek. (Foto: Marc Cleutjens).

De gemeenschap van Lennisheuvel heeft de jeugdoptocht van Eendengat aangegrepen om te protesteren tegen de komst van een stroomstation. Uitgedost in felgele kostuums werden omstanders gewaarschuwd tegen de kwalijke gevolgen die de bouw van het 10-150 kV-station voor de dorpsbewoners zou kunnen hebben.

Sinds enkele weken geleden bekend werd gemaakt dat onder de rook van het kerkdorp een stroomstation gebouwd zal worden - mede om het datacenter van Rabobank Nederland op bedrijventerrein Vorst van energie te voorzien - staan de inwoners op hun achterste benen. Ze voelen zich gepasseerd door het gemeentebestuur en verwijten B. en W. geen kans te hebben op inspraak.

In de jeugdoptocht van Eendengat werd op ludieke wijze duidelijk gemaakt dat Lennisheuvel absoluut niet zit te wachten op het stroomstation. In allerlei varianten liet de loopgroep zien dat zo'n stroomstation niet gewenst is. 'Groeien er straks nog blaadjes aan onze bomen?'...

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Alfa Geerts advies Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Elan Bikes support Doornmalen electro Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Beleef Boxtel Remax-optimus TopSlank Huidtherapie EmielTechniek