15:33:47    donderdag, 09 april 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 07 december 2011 16:55 uur, laatst gewijzigd op 07 december 2011 17:00 uur

Cantus zingt adventsmotetten

Cantus zingt adventsmotetten

Op de foto: Vocaal ensemble Cantus bestaat uit professionele en ver gevorderde amateurs die met wisselende coaches verrassende muzikale programma’s vertolken.

Vrijdag 9 december geeft vocaal ensemble Cantus, bestaand uit professionals en gevorderde amateurs, vanaf 20.15 uur een gratis toegankelijk concert met advents- en kerstmuziek in het protestants kerkje aan de Clarissenstraat in Boxtel.

’Zingen van muziek uit de 15e en 16e eeuw met een kleine groep mensen’. Dat is de doelstelling van de tien leden die samen vocaal ensemble vormen. Het koor werkt met een steeds een andere muzikale coach. Michel de Kort geeft leiding aan het advents- en kerstprogramma waarin onder meer de ’Missa O Magnum Mysterium’ klinkt, die Tomás Luis de Victoria baseerde op een van zijn motetten. Cantus opent met Palestrina’s motet ’Ad te levavi’ en voert haar publiek met composities van Gombert en Regnart naar ’Hodie nobis caelorum Rex’, geschreven voor Eerste Kerstdag.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom buisman optiek TopSlank Olieenzo Geld en Makelaardij EmielTechniek Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus Filipe Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg