RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:16:58    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 21 oktober 2011 12:23 uur, laatst gewijzigd op 21 oktober 2011 14:55 uur

Caesar en Cleopatra op JRL

De derde editie van de gymnasiumdag op het Jacob-Roelandslyceum werd vrijdagochtend feestelijk geopend. Julius Caesar en Cleopatra kwamen naar de school om de dag te openen. Tijdens de gymnasiumdag staan allerlei activiteiten op het programma die te maken hebben met de klassieke oudheid.

De gymnasiumdag wordt elk jaar op de school gehouden om het gymnasium te profileren. ,,We willen laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gymnasium”, vertelt docent Robert Chamalaun. ,,De onderbouw leert meer over de klassieke oudheid en voor de bovenbouw is de dag een verdieping van de lesstof. Alle activiteiten sluiten aan bij de inhoud van het lesprogramma.”

Leerlingen uit de onderbouw kregen onder meer een lezing van medewerkers van themapark Archeon. Ook MiK Kunsteducatie verzorgde workshops waarbij werd ingegaan op muziek en dans uit de klassieke oudheid. De bovenbouwleerlingen kregen een lezing van Anton van Hooff, universitair hoofddocent aan de Radboud Universiteit Nijmegen. ,,De gymnasiumdag is elk jaar erg leuk”, vindt een groep leerlingen uit die vijfde klas die voor de gelegenheid allemaal in toga gekleed naar school kwamen. ,,De docenten verzinnen allerlei leuke activiteiten die ook nog eens leerzaam zijn.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Doornmalen electro SNS Bank Geld en Makelaardij Proef Culinair Gemeente Boxtel