21:39:53    dinsdag, 25 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 19 mei 2011 16:27 uur, laatst gewijzigd op 19 mei 2011 16:28 uur

CV-leiding lekt 3.500 liter water

CV-leiding lekt 3.500 liter water

Op de foto: Directeur Henjo Segbars van de Michaëlschool inspecteert de gerepareerde verwarmingspijpen die in het grondwater liggen. (Foto: Albert Stolwijk).

Dat er vaart moet komen in de huisvestingsplannen voor scholen werd vorig week op pijnlijke wijze duidelijk. De Michaëlschool op het terrein van huize De La Salle moest leerlingen noodgedwongen een dag naar huis sturen omdat de centrale verwarming het had begeven. De hoofdleidingen vanuit het verouderde ketelhuis bleken verrot, waarschijnlijk door de hoge grondwaterstand.

In de kerstvakantie is circa 3.500 liter water uit de centrale verwarmingsinstallatie weggelopen. Vorige week maandag – het vroor nog - kon Henjo Segbars aan de thermostaat draaien wat hij wilde, maar het schoolgebouw werd niet warm. ,,En dus zaten we tijdens een studiedag voor het personeel allemaal met de jas aan. Het lukte de monteurs dinsdag de centrale verwarming weer aan de praat te krijgen, maar na een uur was het weer mis. De druk in de verwarmingsketels viel steeds weg. Uiteindelijk bleek dat de leidingen tussen het ketelhuis en het schoolgebouw lekten. En dus moesten ook de leerlingen die dag hun jas aanhouden.”

Ook op woensdag werd onder erbarmelijke omstandigheden lesgegeven, maar werd toch besloten de leerlingen de volgende dag naar huis te sturen. ,,Een maatregel die we nog nooit eerder genomen hebben. Onwenselijk ook. Want je zadelt de ouders wel met een onverwacht probleem op. De leerlingen die in een van de leefgroephuizen op ons eigen terrein wonen, konden we nog voorzien van een lespakketje zodat hun begeleiders ze bezig konden houden.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Huidtherapie Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies