RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:33:41    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 19 januari 2015 12:18 uur, laatst gewijzigd op 19 januari 2015 12:32 uur

CNV en FNV bieden Boxtel petitie aan

CNV en FNV bieden Boxtel petitie aan

De vakbonden CNV en FNV hebben de gemeente Boxtel maandagochtend een petitie aangeboden. Zij wilden benadrukken dat de continuïteit en de kwaliteit van de huishoudelijke hulp in gevaar komen door het faillissement van het bedrijf Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent van vorige week woensdag. ,,Er is geen tijd voor onderhandelingen en bespiegelingen", benadrukte Jacob Riepe van vakbond CNV.

,,Er ligt een aanbod van ZuidZorg", liet Riepe weten. ,,Volgens ons is dit de beste optie." Hij wijst er op dat ZuidZorg tachtig procent van de zorgmedewerkers van Pantein-Vivent zou willen overnemen en dat de kennis van zorg hiermee ook behouden blijft. ,,We willen continuïteit van werkgelegenheid én behoud van arbeidsvoorwaarden", vulde FNV-woordvoerder Karim Skalli aan. ,,Wij moeten te vaak constateren dat er ver onder de kostprijs wordt gewerkt", legt Riepe uit. ,,Daardoor is het risico levensgroot dat er straks nog meer zorgaanbieders failliet gaan."

ZORGVULDIGHEID

Wethouder Eric van den Broek stelt het op prijs dat de vakbonden maandag naar Boxtel, Den Bosch, Oss en Cuijk kwamen om dit te benadrukken. ,,Zij vertegenwoordigen een grote groep werknemers. Het is goed dat zij voor hun belangen opkomen. Wij gaan echter alle opties onderzoeken. Wij spreken met ZuidZorg, maar wij hebben ook te maken met onze bestaande contracten. We moeten ook kijken naar de juridische kant van het verhaal, bestedingsrechten... We zijn voor snelheid, maar met zorgvuldigheid. De dienstverlening aan cliënten moet worden gecontinueerd. We werken het liefst met dezelfde zorgwerkers als we tot nu toe doen. We gaan maandagavond bij elkaar zitten en daarna willen we snel duidelijkheid scheppen over de voortgang."

Auteur: Peter de Bekker

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro SNS Bank Olieenzo Beleef Boxtel Huidtherapie