RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
03:07:03    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 25 maart 2014 09:48 uur, laatst gewijzigd op 27 maart 2014 22:34 uur

C95 'verkent' coalitievorming Boxtel

C95 \'verkent\' coalitievorming Boxtel

Op de foto: Peter van de Wiel (Combinatie95): ,,Zaterdag 29 maart praten we verder over coalitieonderhandelingen." (Foto: Peter de Koning).

UPDATE - Met partijgenoot en raadslid Peter Manniën uit Lennisheuvel als secondant heeft lijsttrekker Peter van de Wiel van Combinatie95 zaterdag 22 maart de eerste verkennende gesprekken gevoerd voor de Boxtelse coalitievorming. ,,Er is nog niet inhoudelijk gesproken, maar gevraagd hoe elk van de zeven andere partijen de verkiezingsuitslag duiden”, aldus Van de Wiel.

Aanvankelijk zou Combinatie95 maandag tijdens een intern overleg bepalen hoe de coalitievorming verder gestalte moet krijgen. ,,Maar omdat de kans aanwezig was dat er een hertelling zou komen, hebben we dat overleg opgeschort tot na de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond”, meldt demissionair wethouder Van de Wiel namens zijn partij. Tijdens dat intern overleg zal besloten worden of het zin heeft om nogmaals gesprekken te voeren met vertegenwoordigers van alle raadsfracties óf dat al een voorkeursrichting bepaald wordt voor een mogelijke meerderheidscoalitie.

Welke kant het ook opgaat, in principe wil Combinatie95 zaterdag29 maart de gesprekken voortzetten, meldde Van de Wiel donderdag voorafgaand aan de vergadering waarin hij net als 21 andere Boxtelaren werd geïnstalleerd als lid van de nieuw gekozen gemeenteraad.

 

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Huidtherapie SNS Bank