00:21:46    vrijdag, 03 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 25 mei 2012 11:52 uur, laatst gewijzigd op 25 mei 2012 12:59 uur

Burgemeester verlaat Boxtel

Burgemeester verlaat Boxtel

Een maand na zijn herbenoeming heeft Frank van Beers bekendgemaakt dat hij met ingang van 16 augustus stopt als burgemeester van Boxtel. Hij wordt bestuursvoorzitter van Cello, een regionale instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

Burgemeester Van Beers zegt zes jaar lang met heel veel plezier in Boxtel te hebben gewerkt. ,,Drie jaar geleden kwam de functie al vrij, maar ik vond dat ik toen nog te kort burgemeester was in Boxtel om deze gemeente te verlaten. Nu de kans zich opnieuw voordeed, was de stap voor mij logisch. We hebben samen enorm veel bereikt en ik heb veel kunnen en mogen betekenen voor de inwoners van deze gemeente. Ik ben geweldig blij met deze nieuwe uitdaging op een plek waar óók mijn hart ligt: de zorg voor verstandelijk gehandicapten."

Dat een maand geleden bekend werd dat wethouder Anton van Aert met tien jaar lokale bestuurservaring Boxtel zal verlaten om per 1 september burgemeester van buurgemeente Best te worden, zorgt voor een gevoelige aderlating in het college van B. en W. Dat vindt ook raadsnestor en vicevoorzitter van de gemeenteraad Ad van de Wetering. Helemaal verrast is hij niet door het nieuws. ,,In de procedure rond zijn herbenoeming heeft Van Beers al aangegeven dat hij niet uitsloot de komende jaren een overstap te maken. Zelf dacht ik eerder dat hij burgemeester van een andere gemeente zou worden, maar dit is een mooie functie."

Van Beers volgt bij Cello Eric Demandt op, die al geruime tijd ziek is. Frans Kroonen, oud-bestuurder van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, is momenteel interim bestuursvoorzitter van de zorginstelling. In een persbericht stelt Cello dat de bestuurlijke ervaring én grote affiniteit met de gezondheidszorg de doorslag hebben gegeven bij de keuze voor Van Beers. De Boxtelse burgemeester was acht jaar voorzitter van de provinciale Raad voor de Volksgezondheid. Bij zijn afscheid van die instelling werd hij eerder dit jaar door commissaris van de koningin Wim van de Donk onderscheiden met de Hertog Jan.

Voorlopig blijven Frank en Marianne van Beers in Boxtel wonen. ,,We hebben het hier goed naar onze zin en hebben fijne contacten opgebouwd met de inwoners van Boxtel", aldus de burgemeester. Zijn twee in 's-Hertogenbosch wonende dochters met een verstandelijke handicap zijn de reden dat hij per se in dit deel van Brabant wil blijven wonen en werken.

De verwachting is dat in Boxtel tijdelijk een waarnemend burgemeester wordt benoemd.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Geld en Makelaardij Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Huidtherapie Alfa Filipe Geerts advies Doornmalen electro EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Toverboom