11:07:11    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Maandag, 08 december 2014 08:47 uur, laatst gewijzigd op 08 december 2014 09:04 uur

Burgemeester tekent twee Amnesty-petities

Burgemeester tekent twee Amnesty-petities

Woensdag 10 december is het exact 66 jaar geleden dat de Universele Verklaring voor De Rechten van de Mens werd opgesteld. De Boxtelse afdeling van Amnesty International organiseert diverse activiteiten die in het teken staan van mensenrechten. Burgemeester Mark Buijs ondertekent die dag als eerste twee petities.

De eerste handtekeningenactie gaat over Turkije en vrijheid van meningsuiting. Amnesty is van mening dat de Turkse autoriteiten een totale minachting voor het recht op vrije meningsuiting en het recht op vreedzame samenkomst vertonen. Zo worden journalisten, advocaten en mensenrechtenverdedigers voor de rechter gesleept en treedt de politie hard op tegen demonstranten.

Middels de petitie wordt de Turkse premier Erdogan opgeroepen om vrijheden te respecteren, protesten toe te staan, onderdrukkend wetgeving te veranderen, politiegeweld te stoppen en agenten te vervolgen die misdrijven begaan. In de tweede petitie wordt gevraagd om de vrijlating van Mohammad al-Qahtani uit Saudi-Arabië. Hij is medeoprichter van de mensenrechtenorganisatie ACPRA en werd in maart 2013 veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor het zonder toestemming oprichten van een organisatie en het aanzetten tot oproep. De werkelijke reden is zijn inzet voor mensenrechten, aldus Amnesty. De organisatie roept de Saudische autoriteiten op om Al-Qahtani onmiddellijk vrij te laten.

Nadat burgemeester Buijs als eerste handtekeningen heeft gezet, krijgen inwoners van de gemeente Boxtel de gelegenheid om een paraaf te plaatsen. Van 8 tot en met 12 december wordt hiervoor een speciale tafel ingericht in het gemeentehuis.

Medewerkers van Amnesty Boxtel zijn woensdag 10 december in de namiddag aanwezig bij het NS-station om mensen bewust te maken van de petities. Zaterdag 13 december is de groep tussen 09.00 en 13.00 uur aanwezig in winkelcentrum Oosterhof.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Geerts advies Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Olieenzo Huidtherapie