RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:31:41    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 08 december 2014 08:47 uur, laatst gewijzigd op 08 december 2014 09:04 uur

Burgemeester tekent twee Amnesty-petities

Burgemeester tekent twee Amnesty-petities

Woensdag 10 december is het exact 66 jaar geleden dat de Universele Verklaring voor De Rechten van de Mens werd opgesteld. De Boxtelse afdeling van Amnesty International organiseert diverse activiteiten die in het teken staan van mensenrechten. Burgemeester Mark Buijs ondertekent die dag als eerste twee petities.

De eerste handtekeningenactie gaat over Turkije en vrijheid van meningsuiting. Amnesty is van mening dat de Turkse autoriteiten een totale minachting voor het recht op vrije meningsuiting en het recht op vreedzame samenkomst vertonen. Zo worden journalisten, advocaten en mensenrechtenverdedigers voor de rechter gesleept en treedt de politie hard op tegen demonstranten.

Middels de petitie wordt de Turkse premier Erdogan opgeroepen om vrijheden te respecteren, protesten toe te staan, onderdrukkend wetgeving te veranderen, politiegeweld te stoppen en agenten te vervolgen die misdrijven begaan. In de tweede petitie wordt gevraagd om de vrijlating van Mohammad al-Qahtani uit Saudi-Arabië. Hij is medeoprichter van de mensenrechtenorganisatie ACPRA en werd in maart 2013 veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor het zonder toestemming oprichten van een organisatie en het aanzetten tot oproep. De werkelijke reden is zijn inzet voor mensenrechten, aldus Amnesty. De organisatie roept de Saudische autoriteiten op om Al-Qahtani onmiddellijk vrij te laten.

Nadat burgemeester Buijs als eerste handtekeningen heeft gezet, krijgen inwoners van de gemeente Boxtel de gelegenheid om een paraaf te plaatsen. Van 8 tot en met 12 december wordt hiervoor een speciale tafel ingericht in het gemeentehuis.

Medewerkers van Amnesty Boxtel zijn woensdag 10 december in de namiddag aanwezig bij het NS-station om mensen bewust te maken van de petities. Zaterdag 13 december is de groep tussen 09.00 en 13.00 uur aanwezig in winkelcentrum Oosterhof.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Proef Culinair