RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
11:05:57    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 30 april 2011 17:04 uur, laatst gewijzigd op 04 mei 2011 09:37 uur

Burgemeester onthult banieren

Burgemeester onthult banieren

Op de foto: Boxtelaar Steven van Groeningen wordt verrast met een heuse keistamper. De ondernemer stond aan de wieg van de banieren die hartje Boxtel sieren. (Foto: Albert Stolwijk).

Het centrum van Boxtel is op Koninginnedag verfraaid met banieren. De wimpels wapperen op de Markt, aan de Oude Kerkstraat en op de Burgakker en dragen bij aan een verdere versterking van het cultuurhistorische dorpshart.

Burgemeester Frank van Beers onthulde de banieren op Koninginnedag. Naast zes grote gedenkstenen, vernieuwd straatwerk en nostalgische straatnaambordjes zijn ook de vlaggen onderdeel van een proces dat de koemden jaren moet leiden tot een sterk en attractief centrum.

Boxtel Vooruit nam tijdens het Herfstfestijn vorig jaar het initiatief voor de banieren; het idee werd verder uitgewerkt door ondernemer Steven van Groeningen. Als het aan Van Groeningen ligt worden op elf locaties banieren geplaatst, ook langs de economische as.

Burgemeester Van Beers ondersteunt dat plan en verwacht dat het gemeentebestuur binnenkort een besluit zal nemen over de aanschaf van extra vlaggen. ,,Die komen niet alleen in het centrum, maar ook op andere beeldbepalende plekken, zoals rotondes aan de entree van onze gemeente."

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Geerts advies Modecentrum Frans Theelen