RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:19:48    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 25 september 2014 14:08 uur, laatst gewijzigd op 27 september 2014 17:43 uur

Burendag bij Kinderboerderij

Burendag bij Kinderboerderij

Op de foto: Afgelopen zomer is een generatietuin tegenover de Kinderboerderij in Boxtel-Oost. Zaterdag tijdens Burendag wordt uitleg gegeven over dit initiatief. (Foto: Henk van Weert).

De Nationale Burendag, een jaarlijks terugkerend feest waarbij wijkbewoners samenkomen en iets goeds doen voor elkaar en de buurt, vindt dit jaar plaats op zaterdag 27 september. Ook in Boxtel, Liempde en Esch worden allerlei activiteiten georganiseerd.

Zo organiseren verschillende buurten een gezellig samenzijn, maar in sommige straten wordt ook hard gewerkt. Bij de Kinderboerderij aan het Apollopad, die momenteel een nieuwe rieten kap krijgt, zijn buurtbewoners en andere belangstellenden welkom om op de koffie te komen. Tussen 14.00 en 16.00 uur mogen kinderen meehelpen met het beschilderen van een buurtbankje wat op het konijnplein komt te staan. Ook mogen ze een dierentekening maken die deel uit gaat maken van een schilderij om de verbouwde boerderij op te fleuren. Diny Stolvoort en Charlotte de Windt geven een presentatie over de generatietuin, die tegenover Kinderboerderij Boxtel ligt.

Op Burendag zijn er veel meer activiteiten in Boxtel en omgeving: bij buurtkamer Forofiet (Ronduutje), de Geitenwei (Selissenwal), De Linnenbleker (Oost), processiepark Duinendaal, buurtverenigingen Looeind en Roderweg (Liempde) als bij De Venakkers en de Moeschtuin aan de Witvensedijk in Esch. Lees meer hierover in de papieren editie van Brabants Centrum van donderdag 25 september.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Gemeente Boxtel Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Modecentrum Frans Theelen SNS Bank