RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
03:26:00    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 05 januari 2013 13:55 uur, laatst gewijzigd op 07 januari 2013 17:14 uur

Brusselers strandt in 'Dakar'

Brusselers strandt in \'Dakar\'

Op de foto: Alex Brusselers bereidde zich in het najaar van 2011 in de Rally van Anatolie in Turkije voor op de Dakar Rally.

Het rally-avontuur van de Boxtelse quadcoureur Alex Brusselers zit er alweer op. In de tweede etappe van de befaamde Dakar Rally in Zuid-Amerika kwam Brusselers ten val en brak hij zijn schouder.

Brusselers ging de tweede etappe goed van start, maar kwam volgens Omroep Brabant na het vierde meetpunt op de klassementsproef niet meer voor in de tijdwaarneming. Een remklauw brak af en kwam tussen de remschijven. Daardoor raakte de achteras geblokkeerd en sloeg Brusselers over de kop.

De Boxtelse coureur ging zaterdag van start in de Peruaanse hoofdstad Lima. In 2009 nam hij al eens deel aan de rally, daarvoor was hij in de race actief als monteur van vrachtwagencoureur Hans Bekx. De 41-jarige Brusselers vertelde vorige week in een interview met de Volkskrant dat hij van sponsors bijna 150.000 euro heeft gekregen om deelname aan de rally te kunnen financieren.

De Dakar Rally duurt tot en met 19 januari en finisht in de Chileense hoofdstad Santiago. Het deelnemersveld bestaat naast Brusselers uit nog 38 quadcoureurs. Verder verschijnen 75 truckers, 157 auto´s en 195 motoren aan de start.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel SNS Bank Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding