RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
03:50:54    maandag, 19 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 21 september 2012 16:20 uur, laatst gewijzigd op 21 september 2012 16:32 uur

Bruine kroeg in Liduina

Bruine kroeg in Liduina

Op de foto: Mevrouw Urbanczyk luidde de bel voor het eerste rondje in de bruine kroeg van verpleeghuis Liduina (Foto: Peter de Koning).

In het Boxtelse verpleeghuis Liduina werd vrijdag een bruin café geopend, inclusief rode kleedjes op de tafel, plakkaten van koffie- en theemerken en oude schilderijtjes. De kroeg, die de naam Café Lommers heeft gekregen, is een sponsorproject van de Stichting Vrienden van Liduina en is bedoeld voor de bewoners van de afdeling psychogeriatrie en hun familie.

Vanaf de gangen in het verpleeghuis zie je de kroeg al van verre door een muurschildering die de ingang van het café voorstelt. Ook van binnen is de kroeg geheel in klassieke stijl ingericht met afbeeldingen van popster Elvis en actrice Marilyn Monroe en een toog. Paul Koemans, penningmeester en secretaris bij de Stichting Liduina, noemt het café ’een lang gekoesterde wens’. ,,Hier kunnen cliënten in een andere omgeving genieten van een ongedwongen sfeer."

Locatiedirecteur Ruud Broeksteeg, Barbara Wijnand, hoofd verpleging psychogeriatrie en Hans Kuijten, voorzitter van de cliëntenraad, onthulden de naam van het café: Lommers. ,,Mevrouw Lommers heeft een tijd in voormalig verpleeghuis Lindenlust in Boxtel gezeten. Ze vond de zorg zo goed dat ze geld heeft nagelaten voor de oprichting van een stichting voor de cliënten, de huidige Vrienden van Liduina. We noemen de kroeg naar haar en doen daarmee volledig recht aan haar laatste wens”, aldus Koemans.

Mevrouw Urbanczyk, bewoonster van Liduina en voormalig eigenaar van een koffiehuis, mocht de bel luiden en opende hiermee de kroeg officieel. ,,Een rondje voor de hele zaak”, zei ze lachend.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Koppelmans Geerts advies SNS Bank Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Toverboom Rijschool Dolman Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen TopSlank Huidtherapie Zwanenberg adviesgroep Kindertuin Café zaal Kloosterzicht Natasja fashion Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Doornmalen electro