RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:12:55    dinsdag, 13 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 13 maart 2013 08:55 uur, laatst gewijzigd op 13 maart 2013 14:41 uur

Breukelsplein op de schop

Breukelsplein op de schop

De reconstructie van het Breukelsplein is woensdag gestart. De eerste kinderkoppen zijn afgevoerd naar een opslagterrein op Ladonk.

Het Breukelsplein blijft tijdens de werkzaamheden gedeeltelijk beschikbaar als parkeerterrein. Het aantal parkeerplaatsen zal echter fors verminderen, dus veel vaste parkeerders zullen uit moeten wijken naar andere locaties in het centrum.

Volgens het gemeentebestuur maken de huidige kinderkopjes plaats maken voor betonnen straatstenen. De Franse natuurstenen worden tijdelijk opgeslagen op een terrein aan de Colenhoef en moeten in de toekomst een nieuwe bestemming krijgen in het centrum van Boxtel. Ook trottoirs worden voorzien van nieuwe tegels.

Het openbaar groen rondom het Breukelsplein wordt fors aangepakt. Zo verdwijnen vijf esdoorns aan de oostzijde van het plein en worden na de zomer aan drie zijden van het plein nieuwe bomen geplant. Bij Fysio-Team komt een solitaire boom.

Alle bomen worden volgens het gemeentebestuur geplant in achttien grote metalen bakken. ,,Deze bakken worden direct na de kermis op vrijdag 23 augustus geplaatst”, aldus B. en W. ,,Zes van deze bakken hebben op de Floriade 2012 in Venlo gestaan, de andere bakken zijn nieuw gemaakt.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Tiga Doornmalen electro Geerts advies Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Koppelmans Beleef Boxtel Zwanenberg adviesgroep SNS Bank TopSlank Natasja fashion Geld en Makelaardij Rijschool Dolman Huidtherapie Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen