21:23:35    vrijdag, 19 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 16 maart 2012 09:20 uur, laatst gewijzigd op 16 maart 2012 09:35 uur

Breukelsestraat flink op de schop

Breukelsestraat flink op de schop

Op de foto: Het gedeelte van de Breukelsestraat tussen de Baroniestraat en de Pastoor Erasstraat wordt een eenrichtingsweg. Verkeer vanaf de Tongersestraat moet op de kruising Baroniestraat linksaf slaan. (Foto: Marc Cleutjens).

De gemeente Boxtel wil na de zomervakantie starten met de herinrichting van de Breukelsestraat. Zo krijgt het wegdek tussen de Baroniestraat en de Tongersestraat een asfaltlaag. Het gedeelte tussen de Pastoor Erasstraat en de Baroniestraat wordt eenrichtingsverkeer. Donderdag 5 april organiseert de gemeente een inloopavond.

De riolering van het gedeelte tussen de Pastoor Erasstraat en de Baroniestraat is nu aan vervanging toe. Tegelijk met deze werkzaamheden wordt een groot gedeelte van de Breukelsestraat heringericht. ,,Dat doen we allemaal in één keer. We ontkomen er niet aan dat bewoners veel overlast ondervinden, maar het is voor hen nóg lastiger als de werkzaamheden in verschillende periodes plaatsvinden”, zegt wethouder Willie van de Langenberg.

Het gedeelte van de Breukelsestraat tussen de Pastoor Erasstraat en de Baroniestraat wordt een 30-kilometerzone en een eenrichtingsweg. Auto’s mogen straks alleen nog vanaf zuidelijke richting de straat inrijden. Er komen hier zestien parkeerplekken, diverse groenvakken en een fietssuggestiestrook. Het wegdek tussen de Baroniestraat en de Tongersestraat wordt geasfalteerd. Aan beide zijden wordt een rode fietsstrook aangelegd. De uitvoering neemt ongeveer tien weken in beslag.

De gemeente geeft donderdag 5 april tussen 18.00 en 19.30 uur tijdens een inloopavond uitleg over de herinrichting van de Breukelsestraat. Kijk voor meer informatie op http://www.boxtel.nl/leven-en-wonen/verkeer-vervoer/wegen/herinrichting-breukelsestraat.html.

Lees meer over de Breukelsestraat in het Brabants Centrum van donderdag 15 maart.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Olieenzo Geld en Makelaardij Doornmalen electro Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen