RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:23:09    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 16 maart 2012 09:20 uur, laatst gewijzigd op 16 maart 2012 09:35 uur

Breukelsestraat flink op de schop

Breukelsestraat flink op de schop

Op de foto: Het gedeelte van de Breukelsestraat tussen de Baroniestraat en de Pastoor Erasstraat wordt een eenrichtingsweg. Verkeer vanaf de Tongersestraat moet op de kruising Baroniestraat linksaf slaan. (Foto: Marc Cleutjens).

De gemeente Boxtel wil na de zomervakantie starten met de herinrichting van de Breukelsestraat. Zo krijgt het wegdek tussen de Baroniestraat en de Tongersestraat een asfaltlaag. Het gedeelte tussen de Pastoor Erasstraat en de Baroniestraat wordt eenrichtingsverkeer. Donderdag 5 april organiseert de gemeente een inloopavond.

De riolering van het gedeelte tussen de Pastoor Erasstraat en de Baroniestraat is nu aan vervanging toe. Tegelijk met deze werkzaamheden wordt een groot gedeelte van de Breukelsestraat heringericht. ,,Dat doen we allemaal in één keer. We ontkomen er niet aan dat bewoners veel overlast ondervinden, maar het is voor hen nóg lastiger als de werkzaamheden in verschillende periodes plaatsvinden”, zegt wethouder Willie van de Langenberg.

Het gedeelte van de Breukelsestraat tussen de Pastoor Erasstraat en de Baroniestraat wordt een 30-kilometerzone en een eenrichtingsweg. Auto’s mogen straks alleen nog vanaf zuidelijke richting de straat inrijden. Er komen hier zestien parkeerplekken, diverse groenvakken en een fietssuggestiestrook. Het wegdek tussen de Baroniestraat en de Tongersestraat wordt geasfalteerd. Aan beide zijden wordt een rode fietsstrook aangelegd. De uitvoering neemt ongeveer tien weken in beslag.

De gemeente geeft donderdag 5 april tussen 18.00 en 19.30 uur tijdens een inloopavond uitleg over de herinrichting van de Breukelsestraat. Kijk voor meer informatie op http://www.boxtel.nl/leven-en-wonen/verkeer-vervoer/wegen/herinrichting-breukelsestraat.html.

Lees meer over de Breukelsestraat in het Brabants Centrum van donderdag 15 maart.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Olieenzo Proef Culinair SNS Bank Geld en Makelaardij Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel