RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
03:00:36    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 23 december 2011 09:18 uur, laatst gewijzigd op 23 december 2011 09:38 uur

Brede steun bouwplan Den Bergh

Het bestemmingsplan om op het terrein van de voormalige camping Den Bergh woningbouw mogelijk te maken, is deze week unaniem omarmd door de Boxtelse gemeenteraad. Een amendement van Boxtels Belang en VVD om de ontsluiting van het toekomstige wijkje iets te verplaatsen, kreeg geen bijval.

Woonstichting Sint-Joseph wil aan de Achterbergstraat twintig woningen realiseren. Het gaat daarbij om twaalf rijtjeshuizen en vier tweekappers. Voorts zijn vijf vrije bouwkavels beschikbaar. Het betreft merendeels koopwoningen waarmee de corporatie financiële middelen wil generen voor sociale woningbouw elders in Boxtel. De gemeenteraad is unaniem lovend over het bouwplan en ziet Den Bergh het als een prima inbreidingslocatie.

Sint-Joseph heeft aangegeven in het tweede kwartaal van 2012 te willen starten met de realisering van het bouwplan. Of dat lukt, is echter de vraag. Eerst moeten de resultaten van het onlangs uitgevoerde archeologisch onderzoek worden afgewacht. In de bodem van het voormalige campingterrein nabij de Dommel zijn vier weken geleden belangwekkende vondsten gedaan. Het gaat om potscherven die vermoedelijk dateren van vóór onze jaartelling. De Heemkunderkring Boxtel heeft aangedrongen op extra bodemonderzoek door archeologen.

Voor meer informatie over het bouwplan: klik hier

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Huidtherapie