12:38:28    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 13 mei 2011 14:50 uur, laatst gewijzigd op 13 mei 2011 14:51 uur

’Brandweerafscheid met gemengde gevoelens’

’Brandweerafscheid met gemengde gevoelens’

Op de foto: Oud-commandant Jasper Derks (links) van de Boxtelse brandweer draagt onder toeziend oog van burgemeester Frank van Beers (rechts) de commandostok en een foto van het korps over aan de nieuwe districtscommandant Joost Knopper. (Foto’s: Albert Stolwijk).

In de voor de gelegenheid fraai versierde brandweerkazerne aan de Brederodeweg in Boxtel droeg oud-commandant Jasper Derks zaterdag 8 januari het commando over aan burgemeester Frank van Beers. Die overhandigde de commandostokken op zijn beurt aan Joost Knopper, die sinds kort de scepter zwaait over het nieuwe district Boxtel-Sint-Michielsgestel-Schijndel-Sint-Oedenrode. De bijeenkomst stond echter vooral in het teken van het afscheid van Derks, die het Boxtelse brandweerkorps na twintig jaar verlaat en inmiddels aan een nieuwe uitdaging is begonnen als commandant in het district Boekel-Landerd-Uden-Veghel.

Onder leiding van Derks, die ondanks zijn overstap in Lennisheuvel blijft wonen, is de regionalisering van de brandweer in Boxtel nauwgezet voorbereid. Het resultaat is een professionele organisatie die onder leiding van de districtscommandant Knopper, voormalig brandweerbaas in ’s-Hertogenbosch, slagvaardig moet zijn en blijven. Het Boxtelse korps behoudt twee kazernes, zowel aan de Bredrodeweg als aan de Oude Postbaan in Liempde. De Boxtelse kazerne komt onder leiding te staan van postcommandant Theo Clijnk, terwijl Edward Traa in Liempde aan het roer staat.

AFSCHEIDSSPEECH

Derks maakte zich er zaterdag tijdens zijn afscheidsspeech niet met een Jantje van Leiden van af. Hij had veel werk gemaakt van zijn laatste toespraak, waarin hij uitgebreid inging op de geschiedenis van de brandweer. ,,De brandweerzorg is door de jaren heen flink veranderd”, sprak Derks richting zijn gehoor, dat behalve uit onder anderen districtcommandant Knopper, burgemeester Van Beers en zijn vrouw Marianne en de wethouders Wim van der Zanden, Anton van Aert, Peter van de Wiel en Willie van de Langenberg bestond uit vele vrijwilligers van de korpsen uit Boxtel en Liempde.

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg