09:07:18    maandag, 17 juni 2019
brabants centrum logo
Zondag, 20 april 2014 18:10 uur, laatst gewijzigd op 20 april 2014 20:44 uur

Brandweer verzamelt in Liempde

Brandweer verzamelt in Liempde

Op de foto: Brandweerlieden uit Brabant-Zuidoost verzamelen op parkeerplaats Ooiendonk langs de rijksweg A2 in Liempde. (Foto: Marc Cleutjens).

UPDATE - Brandweerkorpsen uit de regio Brabant-Zuidoost verzamelden op Eerste Paasdag op parkeerplaats Ooiendonk in Liempde. Ze zouden later op zondag ingezet worden tijdens de bestrijding van de grote bos- en heidebrand in nationaal park De Hoge Veluwe, maar uiteindelijk bleek dat niet nodig.

Een kleine twintig brandweervoertuigen stond zondagavond klaar om op pad gestuurd te worden naar de Veluwe, waar in de loop van zondag al meer dan 500 hectaren natuurgebied verwoest werd. Uit meerdere regio's werden brandweerkorpsen gealarmeerd; eerder op zondag ging ook een Boxtels blusvoertuig richting de Veluwe.

Op de parkeerplaats langs de A2 verzamelden zich blus- en ondersteuningsvoertuigen van de brandweer uit onder meer Best, Oirschot, Hapert, Bladel, Geldrop en Deurne. De brandweerlieden hielden er rekening mee dat ze langdurig van huis zouden zijn. ,,We zien het op de Veluwe donker en weer licht worden", zo sprak een van hen. (Foto: Marc Cleutjens)

Auteur: Marc Cleutjens

Advertenties