18:26:15    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 07 juni 2013 11:08 uur, laatst gewijzigd op 10 juni 2013 15:40 uur

Brandweer oefent bij Liduina

Brandweer oefent bij Liduina

De Boxtelse brandweer rukte donderdagavond met twee wagens uit voor een binnenbrand bij verpleeghuis Liduina. Het bleek echter om een grootscheepse oefening te gaan.

Ruud Broeksteeg, directeur van het centrumverpleeghuis, geeft aan dat het een oefening was voor zijn personeel, maar ook voor de brandweer. ,,We hebben een binnenbrand in scène gezet waarbij dertien patiënten moesten worden geëvacueerd." Sinds kort is de nieuwe entree van Liduina in gebruik. ,,Dit was het perfecte moment voor een oefening. Zo wordt duidelijk wat de nieuwe evacuatieroutes zijn."

Er waren tien tot vijftien waarnemers aanwezig die bekeken hoe de evacuatie, organisatie en communicatie verliepen. Inwoners die dicht bij het verpleeghuis wonen, werden per brief op de hoogte gesteld dat de oefening ergens deze week zou plaatsvinden. De brandweerlieden wisten vooraf al dat het om een oefening ging. (Foto: Gerard Schalkx).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Olieenzo Geerts advies Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Doornmalen electro Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair