05:15:40    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 08 september 2012 09:16 uur, laatst gewijzigd op 10 september 2012 10:53 uur

Brandende coniferenhaag

Brandende coniferenhaag

Op de foto: De brandweer in Vught rukte in de nacht van vrijdag op zaterdag uit voor een brandende coniferenhaag aan de Sint-Jorisstraat in Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).

De Boxtelse brandweer werd in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeroepen voor een buitenbrand aan de Sint-Jorisstraat in Boxtel. Hier brandde een coniferenhaag volledig uit.

De Boxtelse brandweer kon echter niet uitrukken. In Boxtel bestaat het korps uit vrijwilligers en op het moment van de melding werd duidelijk dat er onvoldoende bezetting was om uit te kunnen rukken. Een woordvoerder van de brandweer in Boxtel geeft aan dat vervolgens het dichtstbijzijnde korps wordt opgeroepen. Hierdoor werd acht minuten na de eerste melding het korps in Vught gealarmeerd.

Deze brandweerlieden hoefden alleen nog na te blussen, omdat buurtbewoners de brand met emmers waters en tuinslangen al onder controle hadden gekregen. De heg, die aan de straatzijde van een hoekwoning stond, is volledig weggebrand.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel