22:46:25    zondag, 16 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 14 juni 2012 10:27 uur, laatst gewijzigd op 14 juni 2012 11:07 uur

Branden mogelijk aangestoken

Branden mogelijk aangestoken

Op de foto: De brandweer was donderdagochtend bezig met het nablussen van de brand bij het Baanderherencollege. (Foto: Albert Stolwijk).

Deze week heeft tweemaal een korte maar felle brand gewoed in bijgebouwen van Boxtelse scholen. De brandweer moest in de nacht van woensdag op donderdag uitrukken voor een containerbrand bij het Baanderherencollege, terwijl in de nacht van maandag op dinsdag vermoedelijk brand werd gesticht in de fietsenstalling van Klimopschool De Speelman.

Brandweerlieden uit Boxtel en Liempde werden donderdag in de vroege ochtend, kort voor twee uur, gealarmeerd voor een brand bij het Baanderherencollege. Bij aankomst bleek een container in brand te staan. Het vuur was overgeslagen naar een houten opslagplaats op het binnenterrein van de school. De schade is groot.

Enkele dagen eerder had de brandweer het vuur in de fietsenstalling van De Speelman snel onder controle. Niet voorkomen kon worden dat een deel van de stalling uitbrandde. De politie onderzoekt of beide branden bij de Boxtelse scholen verband houden met elkaar. Postcommandant Theo Clijnk van de Boxtelse brandweer sluit de kans op brandstichting zeker niet uit. ,,Mijn vermoeden is dat beide branden zijn aangestoken, het ruikt er in ieder geval heel sterk naar.”             

Advertenties