RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:45:49    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 26 januari 2012 17:14 uur, laatst gewijzigd op 27 januari 2012 16:15 uur

Brand in Hoogheemflat Boxtel

Brand in Hoogheemflat Boxtel

Op de foto: Een korte maar felle brand heeft een flatwoning in de vierde Hoogheemflat compleet verwoest. (Foto: Peter de Koning).

De Boxtelse brandweer is donderdagmiddag rond 17.00 uur met groot materieel uitgerukt voor een uitslaande brand op Hoogheem. In flat 4 (Schorpioen) stond een appartement op de negende etage in brand. De bewoners waren op dat moment niet thuis.

Volgens onze verslaggevers, die ter plaatse waren, werden de achtste en negende verdieping geëvacueerd; de bewoners werden opgevangen in het nabijgelegen gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. De meesten bleven overigens buiten staan om de bluswerkzaamheden te volgen.

Naast de Boxtelse brandweer was ook een hoogwerker van het Bossche brandweerkorps aanwezig, evenals andere hulpdiensten. De hoogwerker hoefde niet te worden ingezet. Ook een inderhaast gealarmeerde traumahelikopter kon rechtsomkeer maken.

Burgemeester Frank van Beers heeft de bewoners van de getroffen flatwoning ontmoet in De Rots. Volgens Van Beers is de getroffen flat aanzienlijk beschadigd en moeten de bewoners tijdelijk vervangende woonruimte zoeken. Als ze niet in de familie- of vriendenkring kunnen worden opgevangen, regelt de gemeente onderdak.

Nadat het vuur omstreeks 17.45 uur onder controle was, is een begin gemaakt met het ventileren van zowel de uitgebrande woning als een onderliggend appartement op de achtste etage. Later op donderdag zal de schade worden opgenomen. De flat is eigendom van verhuurder Woonstichting Sint-Joseph.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brand trok veel bekijks; veel bewoners van omliggende flats sloegen de calamiteit vanaf balkons en galerijen gade. Ook was er veel publiek, dat op afstand werd gehouden met rood-witte linten. Inmiddels zijn alle afzettingen weggehaald.

 

 

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Geerts advies