19:54:45    maandag, 03 augustus 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 03 februari 2012 09:22 uur, laatst gewijzigd op 04 februari 2012 14:48 uur

Brand daglonershuisje Gemonde

Brand daglonershuisje Gemonde

Op de foto: De brand in een monumentale daglonerswoning aan de Beek in Schijndel heeft grote schade aangericht. (Foto: Persburo Sander van Gils).

Een brand heeft in de nacht van donderdag op vrijdag grote schade aangericht aan een monumentaal daglonershuisje in het buitengebied van Gemonde. De brandweer van Schijndel zette twee blusvoertuigen in om het vuur te bestrijden.

De brandweer werd kort na middernacht gealarmeerd voor een uitslaande schoorsteenbrand in een boerderij aan de Beek in Gemonde. Bij aankomst sloegen de vlammen metershoog uit het met riet gedekte pand. Een gealarmeerde autoladder uit 's-Hertogenbosch was ook aanwezig, maar werd niet ingezet. De brand heeft het daglonershuisje uit 1850 volledig in de as gelegd.

Burgemeester Jan Pommer van Sint-Michielsgestel kwam ter plaatse poolshoogte nemen en sprak met de bewoners. ,,Wat een dramatische brand in Gemonde. Deze mensen zijn alles kwijt; ze worden goed opgevangen door de buren. Ik kan alleen maar mijn medeleven tonen", liet Pommer weten.  

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Podium Boxtel Toverboom Alfa Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Huidtherapie buisman optiek TopSlank Elan Bikes support Filipe EmielTechniek Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Remax-optimus Meubelmakerijdenberg