RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:07:00    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 26 juni 2013 15:32 uur, laatst gewijzigd op 26 juni 2013 15:34 uur

Brainstormen over Museum Boxtel

Brainstormen over Museum Boxtel

Op de foto: Een mobiele expositie over hendrik Verhees gaat deel uitmaken van de collectie van MUBO. (Foto: Ruud van Nooijen).

In september opent Museum Boxtel (MUBO) haar deuren in Sint-Ursula aan de Baroniestraat. Morgen, vrijdag 28 juni wordt van 14.30 tot 16.30 uur een bijeenkomst gehouden waar belangstellenden ideeën en suggesties kunnen geven die van belang kunnen zijn bij de opzet van het museum.

MUBO vertelt het verhaal van Boxtel van de prehistorie tot nu. Dat gebeurt in een canon van Boxtel. Een team van enthousiaste inwoners schrijft hieraan op dit moment aan mee. ,,Deelname van Boxtelaren is voor het museum heel belangrijk, want MUBO is een museum voor en vooral door inwoners”, zo stelt secretaris Willem van Vossen.

Achter de schermen werken een groot aantal vrijwilligers al bijna een jaar aan het gereedmaken van het museum, zodat MUBO straks succesvol open kan gaan en goed kan draaien. ,,Een grote, maar vooral leuke klus”, aldus Van Vossen. ,,De sleutel tot het succes zijn natuurlijk de bezoekers. We hopen dan ook dat veel mensen de weg naar het museum weten te vinden.”

Voor het opzetten en uitwerken van een reclamecampagne is het belangrijk inzicht te krijgen in wat het museum voor de inwoners van Boxtel betekent. ,,We horen daarom graag ideeën en meningen”, stelt Van Vossen.

Inwoners die willen meepraten over inrichting en opzet van MUBO zijn welkom. De bijeenkomst wordt gehouden in het toekomstige museum. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail: info@muboboxtel.nl.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg SNS Bank Olieenzo Huidtherapie Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen