14:55:50    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 15 mei 2012 17:01 uur, laatst gewijzigd op 15 mei 2012 17:17 uur

Bracbant: alleen nog puin

Bracbant: alleen nog puin

Op de foto: Blik op de puinhopen van de vroegere Bracbant Havo, gezien vanaf het Ursulinenpad. (Foto: Henk van Weert).

Inmiddels is de vleugel van de voormalige Bracbant Havo op het terrein achter het Ursulagebouw helemaal vermorzeld. Alleen de puinhopen herinneren nog aan vele decennia onderwijshistorie op deze plek.

Maandagochtend restte nog maar weinig van het leegstaande schoolgebouw aan de oever van het Smalwater. Alleen de docentenkamer, het tekenlokaal van Frans Bank en het scheikundelokaal van André Knapen stonden nog overeind. Inmiddels zijn ook die laatste restanten verpulverd door de slopers.

Het gebouw maakt plaats voor woningbouw door Woonstichting Sint-Joseph. Er komen grondgebonden voor starters en appartementen voor cliënten van zorginstelling Cello. Enkele keren per uur registreert een door Sint-Joseph geïnstalleerde webcam de vorderingen van de sloop. Klik hier om de ontwikkelingen te volgen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Geerts advies EmielTechniek Podium Boxtel Huidtherapie Filipe Elan Bikes support Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Alfa Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus buisman optiek