RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:15:33    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Maandag, 01 december 2014 08:28 uur, laatst gewijzigd op 01 december 2014 08:32 uur

Brabants Centrum: al 70 jaar!

Brabants Centrum: al 70 jaar!

Het is vandaag, 1 december 2014, precies zeventig jaar geleden dat Brabants Centrum de lokale krant voor Boxtel en omgeving, van de drukpersen rolde. Vijf weken nadat de Duitse bezetter was verdreven, verscheen – ondanks schaarse middelen – de eerste editie van de voortzetting van de Boxtelsche Courant.

Als lokaal dagblad op donderdag timmert het nieuwsblad nog altijd aan de weg. Zeven decennia lokale nieuwsvoorziening is dit jaar onder meer gevierd met een voetbalpool tijdens het WK in Brazilië, waarbij een prijzenpot van 10.000 euro werd verdeeld onder abonnees én verenigingen. En trouwe adverteerders konden gebruikmaken van voordelige jubileumkortingen.

En afgelopen donderdag nog ging in wooncomplex Baanrots een door studenten van mbo-school SintLucas ingerichte vitrine van woonstichting Sint-Joseph waarin het jubilerende Brabants Centrum zich nadrukkelijk manifesteert. Op moderne wijze: mensen kunnen er een ‘selfie’ maken op een voorpagina van de krant…

Als zelfstandige stichting zonder winstoogmerk probeert de uitgeverij nog altijd de inwoners van Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Esch en Gemonde een podium te bieden voor hun verhalen en nieuws. Om zo ook een verbindende factor te zijn in een steeds verder individualiserende én globaliserende samenleving.

Lees hier het artikel dat tien jaar geleden verscheen bij het diamanten jubileum van de krant.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Proef Culinair Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie