RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:08:17    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 31 mei 2011 20:25 uur, laatst gewijzigd op 31 mei 2011 23:32 uur

Brabant wil duidelijkheid schaliegas

Noord-Brabant wil eerst meer duidelijkheid over de risico’s voordat er in de provincie proefboringen plaatsvinden naar schaliegas. Op nieuwe proefboringen naar schaliegas moet een moratorium komen. Dat bepleit het provinciebestuur in een brief aan minister Maxime Verhagen.

Het college van Gedeputeerde Staten geeft daarmee gehoor aan de zorgen van de Statencommissie Ecologie & Handhaving en de Provinciale Omgevingscommissie, een adviesorgaan van het provinciebestuur. Het Britse bedrijf Cuadrilla heeft al toestemming gekregen van het Rijk en de gemeente Boxtel voor een proefboring.

Sinds vorige week pleit ook Boxtel bij het Rijk én bij Cuadrilla voor nader onderzoek, voordat het bedrijf daadwerkelijk gebruik maakt van de verleende vergunning. Haaren, waar Cuadrilla ook een proefboring wil doen, wacht vooralsnog de ontwikkelingen af.

Het besluit van de provincie lijkt een eerste overwinning van de groeiende groep critici die grote vraagtekens zetten bij de gezondheids- en milieurisico’s van de boringen naar schaliegas. Vooral berichten uit de Verenigde Staten hebben veel onrust veroorzaakt omdat daar bij boringen ernstige bodemverontreiniging aan het licht is gekomen.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Proef Culinair Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Olieenzo