18:56:13    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 27 september 2013 16:54 uur, laatst gewijzigd op 27 september 2013 16:59 uur

Brabant schaliegasvrije provincie

Brabant schaliegasvrije provincie

Een ruime meerderheid van Provinciale Staten stemde vrijdag voor de motie van CDA om de provincie Noord-Brabant schaliegasvrij te verklaren. Alleen de partijen VVD en PVV stemden tegen.

Gedeputeerde Staten krijgt van Provinciale Staten de opdracht om met een voorstel te komen om Noord-Brabant aan te wijzen tot boringsvrije zone. Ook wil een ruime meerderheid van de Statenleden dat de vergunning van het bedrijf Cuadrilla om proefboringen uit te voeren wordt ingetrokken.

Noord-Brabant is de vijfde provincie die zich tegen schaliegaswinning kiest. Friesland, Overijssel, Gelderland en Flevoland namen deze beslissing al eerder. De teller van het aantal schaliegasvrije gemeenten staat op dit moment op 78.

Vrijdagochtend werd een informatiebijeenkomst gehouden in het Provinciehuis over schaliegas. Deskundigen spraken over mogelijke gevolgen die schaliegaswinning heeft op allerlei gebieden, zoals de economie en veiligheid. Voorafgaand aan de bijeenkomst deelden leden van Schaliegasvrij Boxtel en Haaren gezonde en 'schaliegasvrije' appels uit van Brabantse bodem.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Olieenzo