RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:08:22    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 20 mei 2013 11:37 uur, laatst gewijzigd op 20 mei 2013 11:38 uur

Boxtelse presenteert jeugdboek

Boxtelse presenteert jeugdboek

Schrijfster Chantal van Mierlo presenteert zaterdag 25 mei haar jeugdboek De Schat van La Buse. In bibliotheek De Meierij aan de Burgakker in Boxtel geeft verzorgt ze een lezing en signeert ze haar boek. De boekpresentatie wordt gehouden van 14.00 tot 15.30 uur, de entree is gratis.

De schrijfster is opgegroeid in Boxtel maar verhuisde in 2001 naar Duitsland waar ze werkt op het gebied van marketing en pr. Als kind schreef ze al verhalen maar door andere bezigheden verdween het schrijven echter naar de achtergrond. Na een reis naar de Seychellen in 2010 wakkerde de plaatselijke legende over piraat La Buse haar schrijflust weer aan, dit resulteerde in haar eerste boek.

De Schat van La Buse is een spannend jeugdboek, gebaseerd op de legende van Olivier Levasseur. Deze piraat maakte aan het begin van de achttiende eeuw de Indische Oceaan onveilig, door zijn onverschrokken gedrag kreeg hij de bijnaam La Buse (de buizerd). Op de eilanden van de Seychellen verborg hij zijn schat die nog altijd wordt gezocht. In het boek gaan Sam en Jolijn naar een tropisch eiland waar ze horen over de legende. Het tweetal gaat op zoek naar de schat en maakt allerlei avonturen mee.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Proef Culinair Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Geerts advies Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen