06:22:39    woensdag, 24 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 26 april 2011 16:24 uur, laatst gewijzigd op 26 april 2011 16:29 uur

Boxtelse musea naar Ursulagebouw

Boxtelse musea naar Ursulagebouw

Op de foto: Het Ursulagebouw in Boxtel gaat nog meer instellingen huisvesten, zoals loket WegWijs en de collecties van vier musea. (Foto: Albert Stolwijk)

De gemeente Boxtel en Woonstichting Sint-Joseph hebben een plan gemaakt om vier plaatselijke museumcollecties samen te voegen onder één dak. De musea worden ondergebracht in de zogeheten bufferruimte van het Ursulagebouw.

De vroegere aula van de Bracbant-Havo in Sint-Ursula gaat onderdak bieden aan de collecties van historisch museum Piet Dorenbosch, het museum voor volksdevotionalia Gaudéte, de Stichting Hendrik Verhees en het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris.

In het Ursulagebouw worden meer diensten gebundeld. Zo verhuist WegWijs van het Liduinaziekenhuis naar de Baroniestraat. Welzijninstelling DELTA blijft in het gebouw en zal haar cursussen en workshops behouden in het voormalig Ursulinenklooster. Ook MiK Kunsteducatie blijft in het Ursulagebouw gehuisvest.

De verbouwing van het Ursulagebouw kost 700.000 euro en wordt betaald door eigenaar Sint-Joseph. De gemeente Boxtel betaalt het meerwerk, dat ook wordt begroot op ongeveer 700.000 euro.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Geerts advies Proef Culinair