17:06:10    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 10 januari 2014 09:20 uur, laatst gewijzigd op 17 januari 2014 23:48 uur

Boxtelse Cantorij zingt evensong

Boxtelse Cantorij zingt evensong

Op de foto: De Boxtelse Cantorij poseerde twee weken geleden bij de kathedraal van Canterbury.

Voor de dertiende keer in successie luisterde de Boxtelse Cantorij onder leiding van Wil Barten onlangs de diensten op in de beroemde kathedraal van Canterbury. Hoe dat heeft geklonken, is zondag 19 januari vanaf 17.30 uur te beluisteren tijdens een evensong in de Gemondse Sint-Lambertuskerk.

,,De Gemondse parochiekerk is dan weliswaar geen kathedraal, maar in het sfeervolle gebouw belooft het toch een indrukwekkend optreden te worden. We zingen ongeveer drie kwartier”, meldt de in Boxtel geboren dirigent Barten. Hij richtte het koor 45 jaar geleden op, maar het gezelschap is al lange tijd thuis in Deurne, waar Barten woont en werkzaam is als muziekdocent. Maar nog altijd telt het koor onder haar leden enkele zangers uit deze regio. Gerard Habraken begeleidt het koor op orgel.

Na afloop van de gratis toegankelijke evensong wordt gecollecteerd. Belangstellenden wordt verzocht een plaatsje teserveren door naam, woonplaats en aantal te mailen naar Axel Wenstedt: akedw@hetnet.nl.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Beleef Boxtel Alfa Filipe Doornmalen electro Geerts advies buisman optiek Meubelmakerijdenberg Remax-optimus EmielTechniek Toverboom Elan Bikes support Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht