21:38:41    dinsdag, 25 juni 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 14 september 2011 23:02 uur, laatst gewijzigd op 14 september 2011 23:03 uur

Boxtels protest tegen schaliegas

Boxtels protest tegen schaliegas

Op de foto: Demonstranten uit Boxtel en Haaren laten ballonnen op in Den Haag. (Foto: Peter de Koning).

Een kleine groep demonstranten uit Boxtel en Haaren heeft gistermiddag in Den Haag actie gevoerd tegen de voorgenomen proefboringen naar schaliegas in beide gemeenten. De demonstranten waren per bus naar Den Haag gereisd om een hoorzitting bij te wonen over de voorgenomen proefboringen naar en winning van schaliegas.

Tijdens de hoorzitting werd duidelijk dat er vooral nog heel onduidelijk is over schaliegas en de manier waarop deze nieuwe vorm van energie gewonnen kan worden. De wethouders Peter van de Wiel en Eric van den Dungen van Boxtel en Haaren kregen welgeteld twee minuten spreektijd om hun standpunt te verkondigen.

Van de Wiel gaf aan dat Engels onderzoek naar de gevolgen van schaliegasboringen ’degelijk en goed’ is. ,,Vul dat aan met een gedegen onderzoek naar het aardbevingsrisico. Samen zou dat voldoende garanties kunnen geven. Met alleen het Engelse onderzoek zijn we niet tevreden.”

Brabants Centrum besteedt donderdag 15 september uitgebreid aandacht aan een hoorzitting en een rechtszaak over schaliegas.

Auteur: Peter de Koning

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Doornmalen electro