22:22:58    dinsdag, 25 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 20 maart 2014 11:25 uur, laatst gewijzigd op 20 maart 2014 11:34 uur

Boxtels Belang is niet meer...

Boxtels Belang is niet meer...

Op de foto: Acht jaar geleden poseerden de leden Boxtels Belang in aanloop naar de verkiezingen trots voor de in aanbouw zijnde ambulancepost aan de Brederodeweg. De partij maakte zich - met succes - sterk voor behoud van de voorziening. (Foto: Albert Stolwijk).

Het is definitief gedaan met de lokale politieke partij Boxtels Belang. De partij die in 1986 werd opgericht door Jan Voets en jarenlang Fons van Elderen als boegbeeld én wethouder had, is donderdag 20 maart volledig opgegaan in fusiepartij INbox.

Bestuurlijk werd er al samengewerkt door beide partijen, maar Boxtels Belang vond het belangrijk om tot aan de verkiezingen haar stemmers uit 2010 bewust tot het laatst te blijven vertegenwoordigen via de eenmansfractie die werd bezet door Ad van de Wetering. De raadsnestor maakte eerder al bekend de politiek na twintig jaar vaarwel te zeggen.

Fusiepartij INbox behaalde onder lijsttrekker Jan de Koning woensdag een teleurstellende verkiezingsresultaat en moest een van de vier zetels prijsgeven.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen