RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:01:32    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 16 februari 2014 10:05 uur, laatst gewijzigd op 16 februari 2014 10:10 uur

'Boxtelaren: wees trots op je dorp'

\'Boxtelaren: wees trots op je dorp\'

Op de foto: Marloes van de Wetering (links), Willemijn Wijdenes en Marieke Maas (rechts) willen zich inzetten om de activiteiten in Boxtel meer op de kaart te zetten. (Foto: Peter de Koning).

Centrummanager Willemijn Wijdenes en Marieke Maas van Beleef Boxtel gaan samenwerken. Het tweetal wil hiermee Boxtel promoten en de evenementen nog beter op de kaart zetten. Het centrum, cultuur, natuur en historie staan hierbij centraal. Een app moet er straks voor gaan zorgen dat ook inwoners van andere plaatsen de weg naar Boxtel weten te vinden.

Met vijfhonderd kleine en grote evenementen per jaar is de Boxtelse activiteitenkalender goed gevuld. Deze worden georganiseerd door allerlei actieve verenigingen en inwoners. Om de promotie en communicatie eenduidig te maken werd een aantal jaar geleden Beleef Boxtel gelanceerd. Onder leiding van Maas wordt zo geprobeerd om inwoners en recreanten bekend te maken met de activiteiten in Boxtel.

Een samenwerking met centrummanager Wijdenes lag voor de hand. Zij zet zich in voor een sterk centrum en evenementen zijn daar een wezenlijk onderdeel van. ,,Door gezamenlijk op te treden, kunnen we de krachten bundelen”, aldus Maas.

De Modezondag, Bockesprongen, Herfstfair, Heilig Bloedprocessie en de Kerstfair zijn grote evenementen in hartje Boxtel. Jaarlijks trekken de activiteiten veel bezoekers, maar Maas en Wijdenes zien hier nog meer kansen. ,,We willen het wat breder aanpakken”, licht Wijdenes toe.De app staat hoog op het verlanglijstje. Ook de gemeente Boxtel wil hier graag aan meewerken. Volgens beleidsmedewerker Marloes van de Wetering moet een app ervoor gaan zorgen dat ook mensen van buiten Boxtel een bezoek brengen aan de diverse activiteiten.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Olieenzo Geld en Makelaardij Huidtherapie Doornmalen electro Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen