00:34:26    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 10 juli 2014 21:49 uur, laatst gewijzigd op 11 juli 2014 10:02 uur

Boxtel zwaait wandelaars uit

Boxtel zwaait wandelaars uit

Op de foto: Sportwethouder Herman van Wanrooij overhandigt het eerste T-shirt aan Fred Fisser. Hij neemt voor de 23e keer deel aan de Nijmeegse Vierdaagse. (Foto: Annelieke van der Linden).

De Nijmeegse Vierdaagse staat weer voor de deur. Dinsdag 15 juli starten ruim 40.000 wandelaars vanaf de Wedren voor vier keer dertig, veertig of vijftig kilometer. Traditioneel organiseert de gemeente Boxtel in de week voorafgaand aan het wandelevenement een ’uitzwaaimoment’ voor de Boxtelse deelnemers. Zij ontvingen donderdagavond in het werkcafé van het gemeentehuis een Boxtels T-shirt van sportwethouder Herman van Wanrooij.

,,Ik neem mijn petje af voor jullie. Ik ben ook een wandelaar, maar na twintig kilometer vind ik het wel welletjes”, zei Van Wanrooij donderdagavond. De wethouder woonde in Wijchen, het dorp waar de wandelaars op dag twee van de Vierdaagse doorheen komen. ,,Ik herinner me nog dat ik als zesjarig jochie met de soldaten meeliep. Als je dat een paar kilometer volhield, kreeg je meestal een knoop of een munt uit een ander land. Hoe meer kilometers, hoe groter de opbrengst.”

Van Wanrooij herinnert zich ook de aanwezigheid van prins Claus, die in 1967 deelnam aan het wandelevenement. De wethouder citeerde uit een artikel van de prins over de Nijmeegse vierdaagse. ,,Om het in Vierdaagse-jargon te zeggen: 'u zult moeten doorgaan, al is 't op uw tandvlees'. Een van de zonen van prins Claus zag het Vierdaagsekruis en merkte op: 'Papa, de enige onderscheiding die je echt verdiend hebt'", grinnikte wethouder Van Wanrooij.

Zo'n twintig wandelaars waren aanwezig bij het uitzwaaimoment; zij kregen een T-shirt waarop met grote letters Beleef Boxtel stond. ,,Een mooi shirt, die trek ik tijdens de intocht op vrijdag zeker aan", zei Mirelle van den Oetelaar. Ze neemt samen met vriendin Jolanda Meeuwsen voor de zesde keer deel aan de Nijmeegse Vierdaagse vanwege de gezelligheid en saamhorigheid. Brabants Centrum volgt de Boxtelse vrouwen tijdens de Vierdaagse op de voet en publiceert dagelijks een verslag op deze website.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Filipe Toverboom Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Geerts advies buisman optiek Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Huidtherapie