00:03:59    maandag, 13 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 22 februari 2013 17:11 uur, laatst gewijzigd op 23 februari 2013 10:31 uur

Boxtel zorgenkindje politie

Boxtel zorgenkindje politie

Waar de politie Brabant-Noord over het jaar 2012 een afname van het totaal aantal incidenten constateert in het district Meierij, vormt Boxtel een uitzondering. Tien van de vijftien soorten criminaliteit geven in deze gemeente een stijging te zien.

,,Een specifieke oorzaak van de negatieve criminaliteitscijfers is moeilijk aan te geven, maar moet waarschijnlijk gezocht worden in de jeugdgroepen die hier actief zijn”, zegt waarnemend districtschef Albert van de Wetering. ,,Boxtel heeft komend jaar extra aandacht nodig.”

Autodiefstal in de wijk Boxtel-Oost is een van de ’zorgpunten’. Het aantal incidenten (296 in totaal) verdubbelde bijna ten opzicht van 2011 en is ook hoger dan in beide voorgaande jaren. ,,De wijk Oost is met zijn vele steegjes en parkeerterreintjes blijkbaar aantrekkelijk voor autodieven, constateert Van de Wetering.

Dat vorig jaar de drugsoverlast in Boxtel met ruim 100 procent toenam, past in een breder beeld, maar is altijd nog hoger dan de 61 procent die gemiddeld werd genoteerd in de zeven Meierijgemeenten.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Remax-optimus Doornmalen electro Toverboom Elan Bikes support Huidtherapie EmielTechniek buisman optiek Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij