RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:13:37    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 21 december 2013 19:03 uur, laatst gewijzigd op 21 december 2013 19:57 uur

Boxtel wint Sjef van Run Memorial

Boxtel wint Sjef van Run Memorial

Op de foto: De spelers van Legendary PSV lachen opgelucht na de 3-1 van Stan Valckx. (Foto: Albert Stolwijk).

,,Kom Berry, snel, snel”, riep André Ooijer medespeler Van Aerle toe. ,,Snel…?”, vroeg de gewezen rechtsachter van de ’generatie ’88’ zich hardop af…. De sympathieke Helmondse verdediger kreeg de lachers op zijn hand.

Dit pracht tafereel speelde zich halverwege de tweede helft af aan de zijlijn bij de Sjef van Run Memorial, gegoten in een wedstrijd tussen de hoofdmacht van Boxtel en Legandary PSV, een elftal vol oud-PSV-ers die bij gelegenheid nog eens opdraven. De derdeklasser won het vriendschappelijke treffen met 4-2.

De uitslag was niet direct van belang; de sfeer waarin een en ander zich voltrok was treffend. Mooier had de Memorial niet kunnen zijn. Zo’n duizend toeschouwers waren naar Munsel gekomen om het duel bij te wonen. Het werd een leuk wedstrijdje van een uur.

De Boxtelse spitsen wilden zich in ieder geval laten zien. Na vier minuten drukte Pascal van den Brand dan ook 1-0 af na voorbereidend werk van zijn collega Rick van Lier. De Schijndelnaar mocht na ruim tien minuten zelf 2-0 maken.

Dat liet PSV natuurlijk niet op zich zitten. Een geweldig genomen corner van Luc Nilis, (46), werd prachtig met het hoofd afgerond door de inmiddels 50-jarige Stan Valckx. Deze veteranen gaven PSV aanvallend en verdedigend de mooiste roodwitte kleuren mee. Ze zijn inmiddels wat zwaarder, maar hun aanwezigheid gaf een en ander cachet mee.

De derde treffer van BOC – nog binnen het eerste half uur – was met voorsprong de mooiste op deze zaterdagmiddag. Een Panenka-penalty van de voet van Pascal van den Brand was van een prachtige schoonheid.

Het mocht na de thee zelfs nog 4-1 worden. Sjef Maas bediende Rick van Lier op maat. Dan zijn zelfs PSV-veteranen kansloos. De Eindhovenaren kregen in het vervolg nog hele mooie kansen. Goed keeperswerk en een beetje mazzel hield de ruime voorsprong lang in stand, maar André Ooijer, die voetballend ondermeer victorie vierde bij Roda, PSV, Blackburn Rovers en Ajax, bracht een mooie 4-2 eindstand op het fonkelnieuwe Boxtelse scorebord.

De Munselploeg had aan BOC-promotie gedaan en de Memorial gaf een fantastisch slot aan het voetbaljaar 2013. In 2014 staat het vervolg van de competitie voor de roodwitten weer in het brandpunt van de belangstelling..

 

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair SNS Bank