10:44:05    maandag, 06 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 21 december 2013 19:03 uur, laatst gewijzigd op 21 december 2013 19:57 uur

Boxtel wint Sjef van Run Memorial

Boxtel wint Sjef van Run Memorial

Op de foto: De spelers van Legendary PSV lachen opgelucht na de 3-1 van Stan Valckx. (Foto: Albert Stolwijk).

,,Kom Berry, snel, snel”, riep André Ooijer medespeler Van Aerle toe. ,,Snel…?”, vroeg de gewezen rechtsachter van de ’generatie ’88’ zich hardop af…. De sympathieke Helmondse verdediger kreeg de lachers op zijn hand.

Dit pracht tafereel speelde zich halverwege de tweede helft af aan de zijlijn bij de Sjef van Run Memorial, gegoten in een wedstrijd tussen de hoofdmacht van Boxtel en Legandary PSV, een elftal vol oud-PSV-ers die bij gelegenheid nog eens opdraven. De derdeklasser won het vriendschappelijke treffen met 4-2.

De uitslag was niet direct van belang; de sfeer waarin een en ander zich voltrok was treffend. Mooier had de Memorial niet kunnen zijn. Zo’n duizend toeschouwers waren naar Munsel gekomen om het duel bij te wonen. Het werd een leuk wedstrijdje van een uur.

De Boxtelse spitsen wilden zich in ieder geval laten zien. Na vier minuten drukte Pascal van den Brand dan ook 1-0 af na voorbereidend werk van zijn collega Rick van Lier. De Schijndelnaar mocht na ruim tien minuten zelf 2-0 maken.

Dat liet PSV natuurlijk niet op zich zitten. Een geweldig genomen corner van Luc Nilis, (46), werd prachtig met het hoofd afgerond door de inmiddels 50-jarige Stan Valckx. Deze veteranen gaven PSV aanvallend en verdedigend de mooiste roodwitte kleuren mee. Ze zijn inmiddels wat zwaarder, maar hun aanwezigheid gaf een en ander cachet mee.

De derde treffer van BOC – nog binnen het eerste half uur – was met voorsprong de mooiste op deze zaterdagmiddag. Een Panenka-penalty van de voet van Pascal van den Brand was van een prachtige schoonheid.

Het mocht na de thee zelfs nog 4-1 worden. Sjef Maas bediende Rick van Lier op maat. Dan zijn zelfs PSV-veteranen kansloos. De Eindhovenaren kregen in het vervolg nog hele mooie kansen. Goed keeperswerk en een beetje mazzel hield de ruime voorsprong lang in stand, maar André Ooijer, die voetballend ondermeer victorie vierde bij Roda, PSV, Blackburn Rovers en Ajax, bracht een mooie 4-2 eindstand op het fonkelnieuwe Boxtelse scorebord.

De Munselploeg had aan BOC-promotie gedaan en de Memorial gaf een fantastisch slot aan het voetbaljaar 2013. In 2014 staat het vervolg van de competitie voor de roodwitten weer in het brandpunt van de belangstelling..

 

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel buisman optiek Huidtherapie Beleef Boxtel EmielTechniek Geerts advies Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Filipe Geld en Makelaardij Olieenzo